Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В. [ Beta ]

27. 09. 2022. 13:26 >> 13:23

SP ZA ŽENE

Portoriko u četvrtfininalu, SAD dobila BiH 62 poena razlike

Košarkašice Portorika plasirale su se danas prvi put u istoriji u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, pošto su u Sidneju pobijedile Južnu Koreju sa 92:73 (28:20, 23:20, 21:17, 20:16), u utakmici posljednjeg kola Grupe A na Svjetskom prvenstvu.

Portoriko je predvodila Maja Holingshed sa 29 poena i 12 skokova, Arelja Žirantes dodala je 18 poena, a Dženifer O'Nil i Isalis Kinjones po 15 poena.

U južnokorejskoj ekipi najefikasnije su bile Liseul Kang sa 22 i Hjedžin Park sa 20 poena.

Portoriko je prvi put u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, do koga je stigao sa dvije pobjede i tri poraza u grupi. Južna Koreja je ostala na pobjedi i četiri poraza i završila je takmičenje.

"Mnogo nam znači ovaj uspjeh uz sve što se događa na ostrvu, nismo igrale samo za sebe. Znam da su svi uzbuđeni i da svi navijaju za nas", rekla je Holingshed.

U ostalim utakmicama selekcija SAD pobijedila je Bosnu i Hercegovinu sa 121:59 i sa svih pet pobjeda plasirala se u četvrtfinale. Bosna i Hercegovina je pretrpjela svih pet poraza u grupi.

Amerikanke su svih pet pobjeda ostvarile uz prosječnu razliku od 46,2 poena i nijednog trenutka nisu gubile.

To je bila rekordna 27. uzastopna pobjeda selekcije SAD na svjetskim prvenstvima. Posljednji put Amerikanke su izgubile na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u polufinalu protiv Rusije.

Rekorder je selekcija Sovjetskog saveza, koja je od 1959. do 1986. godine nanizala 56 pobjeda na svjetskim šampionatima.

Selekcija Kine pobjedila je Belgiju sa 81:55, a obije ekipe plasirale su se u četvrtfinale, skorom od 4/1, odnosno 3/2.

Kanada je pobijedila Mali sa 88:65 i sa četiri pobede i porazom prošla u četvrtfinale. Mali je pretrpio svih pet poraza.

Poslije današnjih utakmica posljednjeg kola Grupe B biće održan žrijeb kako bi se odredili parovi četvrtfinala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније