Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В. [ Beta ]

27. 09. 2022. 13:41   >>  13:39 1

SP ZA ŽENE

Srbija dobila i Francusku

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je danas u Sidneju Francusku sa 68:62 (24:17, 13:15, 16:14, 15:16), u utakmici posljednjeg petog kola Grupe B na Svjetskom prvenstvu.

Srpski tim predvodile su Ivon Anderson sa 18 poena, šest asistencija i pet skokova, Jovana Nogić sa 17 poena, pet skokova i četiri asistencije i Tina Krajišnik sa 12 poena i 13 skokova.

U ekipi Francuske Aleksija Šateru bila je najefikasnija sa 16 poena, Gabi Vilijams postigla je 12, a Marin Fatu 11 poena.

Srbija se plasirala u četvrtfinale, a grupnu fazu završila je sa tri pobjede i dva poraza, koliko ima i Francuska.

Nakon posljednje današnje utakmice u grupi između Australije i Japana biće poznat konačan poredak u grupi, a zatim će biti održan žrijeb parova četvrtfinala u kome će po dve prvoplasirane ekipe biti žrijebane sa po dvije trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe.

Iz Grupe A u četvrtfinale su se plasirale selekcije SAD, Kine, Belgije i Portorika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније