Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

20. 10. 2022. 10:52   >>  10:52

NBA

Finiks slavi Lija: Novajlija Sansa donio osvetu protiv Dalasa

Košarkaši Finiksa Sansa slavili su protiv Dalas Maveriksa u uzbudljivoj utakmici koja je repriza prošlogodišnje polufinalne serije Zapadne konferencije sa 107:107.

Junak ekipe iz Arizone bio je novajlija Damion Li koji je pogodio šut sa poludistance za pobjedu devet sekundi prije kraja.

Košarkaš koji je došao sa šampionskim pedigreom iz Golden Stejt Voriorsa, a koji je i zet Stefa Karija, je na 15 sekundi kod rezultata 105:105, odlučio da da loptu prvoj napadačkoj opciji, Devinu Bukeru u očekivanju da All star košarkaš završi akciju.

Međutim na iznenađenje svih, Buker je vratio pas nazad za Lija (bio je udvojen), koji se odlučio prvo na ulaz u reket a onda sa poludistance iz teške situacije i stepbacka da pogodi preko Spensera Dinvidija.

"Udvojili su me i donio sam dobru odluku da uposlim Lija. Vjerujem svojim saigračima, ali to je i dio naših akcija koje smo vježbali. Normalno je da će protivnici da me u ovakvim situaciajama udvajaju i igraju odbranu na meni", kazao je Buker nakon meča.

"Znam da su navijači hvalili mene za pogodak, ali ovo je sve timska akcija", kazao je Buker nakon meča.

Ostalo je dovoljno vremena za Maverikse da vrate, loptu je uzeo Dončić koji se odlučio za heroball sa preko devet metara, ali nije pogodio, iako je bio blizu.

Slovenac je tako zaključio svoj premijerni meč u novoj sezonu sa lošim šutem za tri poena pošto je šutirao tek 2/10, ali je ipak na kraju imao 35 ubačenih poena uz devet skokova i šest asistencija.

Kod ekipe Džejsona Kida istakao se i novajlija iz Hjustona Kris Vud, koji je sa klupe ubacio 25 poena i imao 7 skokova.

U Finiksu Buker je imao 28 poena uz 9 asistencija, DeAndre Ajton je imao 18 uz 10 skokova, dok je Kirs Pol imao svega šest poena uz devet asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније