Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

29. 10. 2022. 22:10 >> 22:09

ABA

Budućnost pala u Železniku: Frejzer nerješiva enigma

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su od FMP-a na gostovanju u Železniku 96:91 (21:31, 32:15, 18:16, 25:29 ) u petom kolu ABA lige.

Nakon prvih deset minuta Budućnost je izgledala kao ekipa koja ima apsolutnu kontrolu nad mečom, ali katastrofalna druga i loša treća četvrtina uzele su danak za drugi poraz našeg tima u ovogodišnjem izdanju ABA lige. 

Prva vijest koja je sigurno obradovala sve igrače podgoričkog kluba je sitacija u kojoj se centar Alfa Kaba našao u prvoj petorci nakon svih peripetija i pretpostavki o njegovom zdravlju.

Budućnost odlično otvara meč, a već u prva tri munuta svih pet igrača se upisalo u strijelce.

Sjajan je bio Marko Jagodić Kuridža koji je u prvoj dionici bio apsolutno centralna figura meča sa 10 poena.

Budućnost je odlično kontrolisala reket pa su tako domaći igrači nakon deset minuta imali svega jedan skok.

Međutim u drugoj četvrtini potpuni prekoret, kojem je najviše "kumovao" Trent Frejzer.

Kombo bek sa Ilionisa je bio nerješiva enigma za naš tim, postigao je 16 poena do poluvremena od čega je za tri poena bio stoprocentan sa 4/4.

FMP je izgledao brže na parketu u drugoj dionici pa je Vlada Jovanović probao da smanji petorku, i sa Jagodić Kuridžom i Vajtom u petorci odgovri na visok tempo meča, ali to nije dalo rezultate.

Ekipa iz Železnika je dobila taj dio miča sa čak 17 poena razlike.

U nastavku, "plavo-bijeli" u prvih minut i po prave tri rana faula, a onda već u trećem su izašli iz bonusa.

Frejzer je nastavio šutersku klininku i u nastavku sa dvije nove trojke. Budućnost je ipak pokazala znake života na samom kraju četvrtine najviše preko Rejnoldsa i Vajta pa su u zadnju četvrtinu ušli sa jednocifrenim zaostatkom.

Budućnost je onda imala svoj momentum sa Bel Hejnsom koji je u četiri minuta imao devet poena i prednost FMP-a se smanjila na svega šest poena razlike.

Međutim košarkaši iz Železnika dolaze ponovo do dvocifrene prednosti, najviše zahvaljujući ofanzivnom skoku, jer su naši košarkaši slabo branili reket. 

Uslijedila je nova serija podgoričkog tima, sa teškom trojkom Rejnoldsa i koš faul Bel Hejnsa, pa je razlika opet došla na pet razlike 51 sekund do kraja. 

Ipak malo vremena je bilo za manevar i pokušaj da se preokrene rezultat. 

Frejzer je postigao 31 poen (7/9 za tri poena), Valniskas je dao 13, Janković 11. 

Kod Budućnosti Bel Hejns je dao 24, Jagodić Kuridža 17, Rejnolds 15 poena. 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније