Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

03. 11. 2022. 17:10 >> 23:39

NEVJEROVATNA PRIČA MET RAJANA

Radio prije pola godine kao dostavljač hrane i grobar, a sinoć je spasio Lejkerse poraza

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su "kroz iglene uši" slavili sinoć protiv Nju Orleans Pelikansa, 120:117, a junak pobjede je Met Rajan, momak koji ima sjajnu životnu priču.

On je tokom meča uzeo veliki broj šuteva za tri poena, ali nije mogao da se pohvali nekim učinkom, budući da je šutirao 1/7 sa perimetra.

Pelikansi su imali pobjedu u džepu sa tri poena prednosti na 1,3 sekunde do kraja meča i loptu sa strane za Lejkerse.

Ostin Rivs je izvodio, i očekivalo se da će lopta da ide na Lebrona Džejmsa ili Entoni Dejvisa.

Ali Rivs je skroz ka suprotnom korneru bacio težak pas, koji je Rajan uhvatio i onda iz samog ćoška pogodio sa zvukom sirene za delirijum u Stejpls centru.

Životna priča 25-godipnjeg košarkaša podjednako je nevjerovatna kao i taj šut koji je sinoć uzeo.

Momak koji dijeli ime i prezime sa legendarnim kvoterbekom Atlante Falkonsa (od ove godine u Indijana Koltsima). promijenio je čak tri koledža tokom NCAA karijere.

Počeo je na NotrDamu, pa je godinu dana igrao za Vanderbilt, da bi svoju akademsku karijeru završio u Čatanogu.

Na draft niko u dvije rune nije prozvao njegovo ime, a kako je uslijedila pandemija koronavirusa, Rajan je odlučio da prekine svoju košarkašku karijeru, kako bi našao posao i sebi obezbijedio osnovne životne finansije.

Prvo je godinu dana radio kao dostavljač hrane za firme DorDeš i UberEats (neki pandan Glova), a onda radio i kao grobar na njujorškom groblju Jonkers.

Krajem 2021. godine preko nekoliko trening kampova uslijedio je poziv u razvojnu ligu, preciznije razvojni tim Denver Nagetsa Grand Rapids Gold.

Tamo je imao dobar prosjek od 15,8 poena po meču, pa je uslijedio poziv Boston Seltiksa sa kojima je potpisao dvosmjerni ugovor (potpis za Boston, pa selidba u razvojni tim Kelta Mejn Seltiks). Uspio je da se izbori za svega jedan meč, tačnije pet minuta NBA lige, protiv Memfis Grizlisa gdje je pogodio jednu trojku.

Na ljeto je popunio roster Lejkersa, a sinoć je ubacio 11 poena u pobjedi.

Nije loše za momka koji je na skoro godinu i po dana prekinuo da se bavi košarkom, da bi radio svakodnevne poslove.

Opravdana parola NBA lige "Mjesto gdje se dešavaju nemoguće stvari".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније