Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

03. 11. 2022. 17:38 >> 17:39

NOVA GLUPOST PLEJA NETSA

Irving i Bruklin plaćaju po pola miliona dolara donacija jevrejskoj zajednici

Košarkaš Bruklin Netsa, Kajri Irving uspio je koliko toliko da ispravi svoju glupost sa reklamiranjem jednog filma antisemitskog sadržaja, time što je donirao pola miliona dolara jevrejskoj zajednici.

Košarkaš nevjerovatnog talenta ali i poljuljane ličnosti koja često naginje brojnim teorijima zavjere, pa je tako tvrdio da je zemlja ravna ploča, htio je da pravi svoju košarkašku ligu, odbijao je da se vakciniše, mijenjao je religiozna uvjerenja, a onda je odlučio da na svojim društvenim mrežama reklamira film koji je pun antisemitskih teza, optužujući Jevreje da su jedni od glavnih krivaca za loš položaj afro-amerikanaca.

U pitanju je film nastao po istoimenoj knjizi Ronalda Daltona Juniora, a između ostalog propagira da su "visokorangirani Jevreji priznali da su poštovali đavola".

kajri je u početku odbio da izbriše post sa svojih naloga društvenih mreža, ali je kasnije to uradio.

"Svjestan sam negativnog uticaja moje poruke na jevrejsku zajednicu i preuzimam odgovornost za to. Ne vjerujem da je bilo šta što je rečeno u filmu istina ili da odražava moj moral i načela. Nisam namjeravao nauditi nijednoj grupi, rasi ili vjeri, samo želim biti svjetionik istine i svjetla", poručio je Irving.

I Bruklin Netsi će donirati isto pola miliona dolara jevrejskoj zajednici kao znak izvinjenja zbog djela svog košarkaša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније