Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

03. 11. 2022. 22:01   >>  23:09 1

SELEKTOR CRNE GORE

Radović: Bez Dubljevića, Žugića, Simonovića, Ivanović možda igra u drugoj utakmici

Selektor crnogorske košarkaške reprezentacije Boško Radović kazao je večeras u "Basket festu" na RTCG da će njegov tim biti uskraćen usluga Bojana Dubljevića,  Marka Simonovića i Fedora Žugića, a da postoji šansa da Nikola Ivanović zaigra u drugoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

"Što se tiče igračkog kadra u odnosu na Evropsko prvenstvo neće biti Marka Simonovića koji je u NBA ligi, neće biti Bojana Dubljevića jer je Valensija donijela takvu odluku da neće puštati reprezentativce neće puštati ni španske reprezentativce. Neće biti ni Fedora Žugića, koji je na zadnjoj utakmici povrijedio skočni zglob i čeka ga pauza od četiri pet nedjelja. U ovom trenutku imamo dobar momenat da Nikola Ivanović zaigra u drugom meču, iako da ako pogledate situaciju više bi nam odgovaralo da igra protiv Češke. I pored svih pomjeranja termina biće i dalje dosta evroligaških ekipa koji neće puštatti svoje igrače, kazao je Radović.

On je najavio da će konačan spisak igrača za ovaj FIBA prozor, gdje naše momke čekaju utakmice gostovanje Češkoj i sa Litvanijom kući.

"Kraći spisak nismo još izbacili jer je mnogo znakova pitanja kod dosta igrača, uglavnom zbog povrede. U ponedjeljak ćemo imati konačan spisak".

On je komentarisao i učinak igrača u svojim klubovima.

"Igrači koji igraju u inostranstvu igraju standardno svoje minute, dok igrači koji igraju ABA i ABA2 ligu...mislim statistika pokazuje, nemam šta da filozofiram. Naši igrači nisu u glavnim ulogama sem Vlada Mihajlovića koji ima značajnu ulogu i jedan je od vođa tima u Mornaru. Imamo Petra Popovića i Igora Drobnjaka, Igor je dobro počeo, poslije mu se smanjila minutaža i uloga, ali ne želim da se miješam u posao mojim kolegama",  kazao je Radović.

Crna Gora ponovo je najviše oslabljena na centarskoj liniji odsustvom Dubljevića i Simonovića koji su imali ogroman doprinos na Eurobasketu, ali Radović podsjeća da je Crna Gora upravo sa ovakvom linijom u reketu dobila u julu Francusku i Portugal.

"Što se tiče centarske linije mi smo nažalost više bez Dubljevića i Simonovića nego sa njima. Tako da se vraćamo na ono što imamo iz julskog prozora, Radović, Nikolić, Ilić, Spasojević priključiće se ovog puta i Andrija Grbović iz Mege. Sa tom linijom smo izgledali dobro u julskom prozoru protiv Francuske i Portugala, ali to je bilo sad već prije četiri, pet mjeseci, vidjećemo kako će sada da funkcioniše. U julu smo imali 10, 15 dana priprema, ovoga puta nikad kraće", kazao je selektor.

Iako dio javnosti već smatra da smo jednom nogom na Mundobasketu, naš selektor smatra da ima još dosta do tog cilja, ali da kontrolišemo svoju sudbinu.

"Evropsko prvenstvo je već debelo iza nas. Imali smo prilčno dobro izdanje tamo. Ali sada nas čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Mi nismo na Svjetsko prvenstvo još, imali smo dobar prozor, od četiri utakmice dobili smo tri. Mi se borimo za Svjetsko prvenstvo, i stvari su u našim rukama. Postoji nada da ćemo uspjeti u tome", kazao je Radović u "Basket festu".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније