Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

09. 01. 2023. 19:02   >>  19:07

NEVJEROVATNI POTEZI BEOGRADSKOG KLUBA

Nakon Evrolige, Crvena zvezda probala da "izigra" pravila ABA: Topić do kraja godine neće moći da igra za FMP

Sportski direktor regionalne ABA lige Milija Vojinović donio je odluku da odbije i poništi registraciju Nikole Topića, koji je prešao iz Crvene zvezde u FMP, objavilo je danas to takmičenje.

Vojinović je odbio registraciju Topića na osnovu člana 13.10 Pravilnika o radu takmičenja u Prvoj ABA ligi, i mladi košarkaš do kraja sezone neće moći da nastupi za FMP u ABA ligi.

U trenutku kada su mladog košarkaša registrovali u ABA ligi za FMP, Topić se nalazio sa beogradskim timom na gostovanju Valensiji.

"Prema članu 13.10 Pravilnika o radu takmičenju i takmičenju 1. ABA lige u sezoni 2022/23, nijednom igraču nije dozvoljeno da igra istovremeno za dva različita kluba, čak i ako nastupa u različitim takmičenjima", navodi se u saopštenju lige.

Beogradski tim je već u velikim problemima sa registracijom Fakunda Kampaca kojeg su platili 1,8 miliona eura ove i 2,5 miliona naredne sezone, a koji neće moći do marta da igra u najelitnijem takmičenju Evrope.

Razlog je takođe bio izigravanje pravila pa je Evroliga žestoko kaznila ekipu iz Beograda. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније