Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

01. 02. 2023. 13:02 >> 12:57

REKORD PADA IDUĆE NEDJELjE?

LeBron na 89 poena od detronizacije Džabara, sinoć postao 4. asistent svih vremena

Samo 89 poena je ostalo LeBronu Džejmsu da detronizuje sa liste najboljih strijelaca svih vremena Karima Abdula Džabara.

Kultni centar Los Anđelesa i Milvokija je svoju karijeru završio sa 38.387 poena i postavio je tako rekord za koji su mnogi vjerovali da će teško biti srušen, najviše zbog toga što je Karim imao karijeru dugu 20 godina u najjačoj ligi na svijetu, gdje je u kontinuitetu igrao na visokom nivou.

Međutim, LeBron i sa 38 godina se ne zaustavlja, igra svoju 20. sezonu, a sigurno da ima tijelo za još tri i to najvećem nivou (poznato je da će gotovo sigurno postati prvi igrač koji je zaigrao u istoj ekipi sa sinom), a do rekorda Džabara fali tih 89 poena.

Ako se pogleda njegov ovosezonski prosjek od 27,2 poena po meču, on bi mogao da obori rekord već 9. februara protiv Milvoki Baksa.

Sa druge strane nije nemoguće da rekord padne i prije, ako se pogledaju njegove brojke u posljednjih pet utakmica gdje je ubacivao 28, 41, 20, 46 i 37 poena, dakle samo jednom je išao ispod prosjeka.

Lejkersi sada igraju protiv Indijane, pa protiv Nju Orleansa, a prije Milvokija igraju sa Oklahomom, pa postoji scenario u kojem bi mogao već protiv Tandera da dođe do trona najboljeg strijelca svih vremena.

Džejms se postarao i da sinoć ispiše istoriju NBA lige jer je u pobjedi na gostovanju Njujorku 123:129 ubacio 28 poena ima 10 skokova i podijelio 11 asistencija.

Tu je prvo postao jedini igrač koji je u 20. sezoni došao do tripl dabl učinka, ali još bitnije je da je postao četvrti asistent u istoriji NBA lige.

Sinoć je pretekao Mark Džeksona koji je podijelio 10.334 asistencija i Stiva Neša koji je imao 10.335.

Najbolji asistent ostaje i dalje nepirkosnoveni Džon Stokton (15.806), slijede Džejson Kid (12.091) i Kris Pol (11.246), dok je LeBron četvrti sa 10.338.

Kada pričamo o njegovoj košarkaškoj veličini, treba pomenuti i da je u istoriji trenutno 32. skakač lige sa karijernim prosjekom od 7,5 skokova po meču, gdje se nalazi ispred nekih od najboljih skakača koje NBA liga pamti, imena kao što su Dejvid Robinson, Ben Valas, DeAndre Džordan, Dejv Kauens...

Košarkaš iz Akrona sigurno ima karijernih čekpointa koji će da posluže argumentaciji u raspravi "Ko je najbolji košarkaš svih vremena", gdje se ta priča u posljednjim godinama svela na njega i Majkl Džordana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније