Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

07. 02. 2023. 15:44 >> 15:39

NOVA ZVIJEZDA NETSA

Bruklin ne brine puno zbog odlaska Irvinga: Tomas u dva meča ubacio 91 poen

NBA liga i dalje razmatra super trejd između Bruklina i Dalasa, u kojem je Kajri Irving postao saigrač Luki Dončiću.

I dok se predivđa koji je domen ekipe iz Teksasa sa takvim napadom, u Bruklinu se rodila nova košarkaška zvijezda, 21-godišnji Kem Tomas.

Momak koji je prošle godine izabran kao 27. pik na draftu, sa LSU-a je u dvije utakmice u kojima je dobio veću minutažu ubacio nevjerovatan 91 poen.

Tomas je prvo protiv Vašingtona zablistao ubacivši 44 poena, a već u narednoj utakmici je dobio poziciju u startnoj petorci i ubacio 47 poena.

Koliko je ozbiljna stvar u pitanju, osim njega jedini igrač u istoriji lige kojem je to pošlo za rukom, u toj životnoj dobi, je LeBron Džejms, koji je bio 24 dana mlađi kada je vezao dvije utakmice sa preko 40 postignutih poena.

Tomas je nakon utakmice imao i doskočicu.

"To je sjajno društvo... Ali meni je draži Kobe. Da ste rekli Kobe, bio bih malo uzbuđeniji", rekao je kroz osmijeh, a onda dodao: "Velika je stvar što mi se ime uopšte spominje u istoj rečenici s njim. Nadam se da ću tako i nastaviti."

Interesantno je da je momak rođen u Japanu, ali sticajem okolnosti jer mu je majka u tom periodu radila tamo.

U srednjoj školi je igrao za "Oskar Smit", ali je pormjenio kasnije, upravo jer mu se majka nije slagala sa trenerom, pa je prešao u Ouk Hil akademiju, gdje je igrao u tandemu sa Kolom Entonijem (takođe NBA igračem, plejem Orlanda) i centrom Kofijem Kokburnom (nakon sjajne karijere u Ilionisu, nije uspio da se izbori na draftu ove godine).

Tomas je kao regrut sa pet zvijezdica stigao na LSU (izabrao ih ispred UCLA) i tamo je u jedinoj sezoni postizao 23 poena po meču.

Bruklin ga je izabrao, pa proslijedio u razvojnoj ligi, gdje je uspio na jednom meču da ubaci 46 poena.

U sijenci zvijezda koje Bruklin ima u svom rosteru Tomas je pokazao kad god je trebalo da "ima poene u rukama".

Kako nema Irvinga više, a i Spenser Dinvidi bi trebalo da bude proslijeđen nakon što je stigao u trejdu za Irvinga, Tomas bi mogao da postane brzo prva napadačka opcija, dok je van terena Kevin Durent.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније