Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

С.В. [ Beta ]

08. 03. 2023. 09:25 >> 09:25

NBA LIGA

Nova pobjeda Milvokija, Lejkersi povukli dres Gasola

Košarkaši Milvokija pobijedili su noćas Orlando sa 134:123 i ostvarili 18. pobjedu u posljednjih 19 utakmica u NBA ligi.

Bakse su predvodili Bruk Lopez sa 26 poena i šest skokova, Kris Midlton sa 24 poena uz 11 asistencija i Dževon Karter sa 24 poena. U 14. uzastopnoj pobjedi protiv Orlanda, Bobi Portis dodao je 16 poena i 11 skokova, a Dže Krauder 15 poena.

U timu zbog bolesti nije bilo Janisa Adetokunba, a zbog problema sa vratom Džrua Holideja. Milvoki je najbolja ekipa lige sa 47 pobjeda i 18 poraza, a Orlando je 13. na Istoku sa 27/39.

U ekipi Orlanda najefikasniji su bili Kol Entoni sa 23 poena, Franc Vagner sa 21 i Paolo Bankero sa 20 poena.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su Memfis sa 112:103 i popeli se na deveto mjesto Zapadne konferencije koje vodi u plej-of. Lejkerse je predvodio Entoni Dejvis sa 30 poena i 22 skoka, Denis Šruder postigao je 17 poena uz devet asistencija, a takođe sa po 17 poena utakmicu su završili Rui Hatimura i Ostin Rivers.

Memfis je pretrpio treći uzastopni poraz, a najefikasniji u ekipi bio je Džaren Džekson sa 26 poena uz osam asistencija. Tajs Džons dodao je 16 poena, a Dilon Bruks 13. Najbolji strijelac ekipe Dža Morant propustio je drugu uzastopnu utakmicu nakon što je na društvenim mrežama proteklog vikenda pokazao kako vadi pištolj u jednom noćnom klubu. Protiv njega se vodi istraga i nije poznato koliko će odsustvovati sa terena.

Tokom poluvremena Lejkersi su na svečanoj ceremoniji povukli dres sa brojem 16 koji je nosio legendarni Španac Pau Gasol. On je igrao u tri NBA finala sa Lejkersima i osvojio dvije titule, nakon što je 2008. godine trejdovan iz Memfisa. On je prvih sedam sezona u ligi proveo u Grizlisima i zbog toga je odlučio da se ceremonija obavi u duelu dva tima.

Košarkaši Oklahome pobijedili su Golden Stejt sa 137:128 i zabilježili treću uzastopnu pobjedu kojom su ostali u igri za plej-of. Šej Gildžes-Aleksander bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 33 poena, dok je Džoš Gidi ostvario tripl-dabl učinak od 17 poena, 17 asistencija i 11 skokova. To je bio njegov sedmi tripl-dabl u karijeri, a treći u sezoni.

Lu Dort pobjedi je doprinio sa 18 poena, a Dario Šarić sa 14.

U ekipi aktuelnog šampiona najbolji je bio Stefen Kari sa 40 poena, od kojih je ubacio 10 "trojki", a imao je i sedam asistencija i šest skokova. Klej Tompson dodao je 23 poena, a Džonatan Kaminga 21 poen.

Košarkaši Dalasa pobijedili su Jutu sa 120:116 i izjednačili se sa Golden Stejtom na petom mjestu Zapada. Dalas je predvodio Kajri Irving sa 33 poena, od kojih je 17 postigao u posljednjoj dionici uz odlučujuću "trojku", dok je Luka Dončić dodao 29 poena, 10 skokova i šest asistencija. Tim Hardavej postigao je 24 poena, a Džastin Holidej 11.

Dalas je sa 34 pobjede i 32 poraza izjednačen sa Voriorsima na petom mestu, dok je Juta poslije četvrtog uzastopnog poraza 13. sa 31/35.

U ostalim utakmicama Bruklin je pobijedio Hjuston sa 118:96, Vašington je bio bolji od Detroita sa 119:117, dok je Šarlot pobijedio Njujork sa 112:105 i prekinuo njegov niz od devet pobjeda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније