Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Н.Р.

13. 03. 2023. 14:37 >> 14:37

EVROKUP

Jovanović: Trento ravnopravan rival

Košarkaši Budućnosti sjutra će gostovati Trentu u 16.kolu Evrokupa.Izabranici Vladimira Jovanovića proteklog vikenda slavili su u Zagrebu protiv Cibone u ABA Ligi.

"Ovo će biti drugi vezani meč na strani, nakon pobjede protiv Cibone nastavili smo put za Italiju i sigurno da nas očekuje težak meč protiv Trenta. Ekipa Trenta, bez obzira na rezultat koji imaju u Evrokupu tj. dvije pobjede, je u velikom broju utakmica bila ravnopravan protivnik" kazao je Jovanović.

Prvi meč ovih rivala u Podgorici u sedmom kolu pripao je "plavima" 73:58.

"Tim je sastavljen od kvalitetne bekovske linije. Prije svega iskusni domaći igrači pojačani sa internacionalcima, od kojih je Kroford igrao i Evroligu. Imaju donekle atipičnost, na poziciji pet je Etkins koji dosta širi napad uzimajući duge dvojke i šuteve za tri poena. Ne treba naravno zaboraviti ni Gražulisa.
Obzirom da smo na vezanom gostovanju mislim da je presudna stvar i bilo bi jako dobro kada bi bili na visokom energetskom nivou. Vrlo je bitno da izađemo na teren i budemo svih 40 minuta u dobrom intezitetu. Trento u igračkom kadru, bez obzira na poziciju, ima kvalitet da dobije svakog u našoj Evrokup grupi" istakao je Jovanović.

Najbolji u redovima Budućnosti u meču sa Cibonom, Kameron Rejnolds dobro poznaje ekipu Trenta, za koju je igrao prethodne sezone.

"Super je vratiti se. Trento je lijepo mesto, ali to je samo još jedna utakmica. Biće lijepo vidjeti poznata lica ljudi koje sam upoznao tokom boravka prošle sezone, ali baš kao i ja i oni žele da pobijede, tako da mi je to na umu.
Očekujem da to bude teška utakmica, kao što je svaka utakmica u Evrokupu. Trento ima dobre igrače i odličan je protivnik. Naša obaveza je da od početka meča izađemo sa čvrstinom. Moramo iskoristiti našu dobru odbranu da podstaknemo napad kao što smo radili ove sezone" kazao je Rejnolds.

Meč Trento - Budućnost je sjutra od 20 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније