Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Н.Р.

22. 05. 2023. 22:00   >>  22:03

ZA PLASMAN U POLUFINALE

Partizan pokazao klasu i deklasirao SC Derbi u Beogradu

Košarkaši Partizana bili su ubjedljivi protiv SC Derbija u Beogradu 112:83 u odlučujućem meču četvrtfinale serije ABA Lige.

Izabranici Željka Obradovića imali su mnogo problema, poraženi su u prvom meču na svom parketu, dobili su triler u Podgorici, a zatim sigurno slavili u majstorici.

U polufinalnoj seriji, Partizan će igrati protiv Cedevita Olimpije.

SC Derbi je dobro otvorio utakmicu, uspio je da stekne prednost od šest poena, ali je Partizan pojačao stepen agresivnosti u odbrani, uslijedilo je nekoliko trojki iz otvorenih pozicija, a upravo je šut za tri poena uz ofanzivni skok rivala bio najveći problem crno – bijelih tokom serije. Partizan je prvu dionicu dobio sa 27:21.

SC Derbi se nije predavao, ali je Partizan djelovao daleko agresivnije i čvršće u duelima, daleko odlučnije i sigurnije u napadu. Do kraja prvog poluvremena, izabranici Željka Obradovića odigrali su na visokom nivou i na pauzu otišli sa velikih plus 19.

U nastavku meča, Partizan je kontrolisao dešavanja na parketu i mirno priveo duel kraju.

Najefikasniji u sastavu Partizana bili su Džejms Naneli sa 17, Zek Ledej i Alen Smajlagić sa 14, Matijas Lesor sa 13 i Jam Madar sa 12 poena.

Kod SC Derbija, Zvonimir Ivišić je postigao 13, Danilo Tasić 12, Nikola Pavlićević i Mateo Drežnjak po 11, Emir Hadžibegović i Flečer Megi po 10 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније