Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

23. 05. 2023. 11:46 >> 11:46

NBA

Jokić: Ne mogu da se poredim sa Novakom, Embid je zaslužio MVP

Nikola Jokić je uspio da povede ekipu Denvera u prvo finale NBA lige u istoriji franšize pobjedom nad Los Anđeles Lejkersima 111:113 (4:0 u seriji).

Srpski centar je na kraju zavrijedio i nagradu MVP finala Zapadne konferencije, koji nosi ime po Medžiku Džonsonu upravo legedne Lejkersa.

"Srećni smo zbog pobjede. Pobijedili smo zaista dobar tim. Sve utakmice, osim prve, bile su blizu. Mogle su da odu i na jednu i na drugu stranu. Ipak, mi smo uspijeli da ih dobijemo. Ova je bila posebna, jer smo gubili 15 razlike i vratili smo se. To je najvjerovatnije sreća", kazao je Jokić na pres konferenciji nakon meča.

Neizbježno pitanje je bilo i ovogodišnja nagrada za MVP-a lige koja je otišla u ruke Džoel Embida.

"Da budem iskren, više ne razmišljam o MVP priznanjima. Mislim da su ljudi pomalo zli kada kažu da Embid nije trebalo da osvoji. Ja mislim da je trebalo. Igrao je za to. A bila je veoma teška sezona i on je bio zaista nevjerovatan u 82 utakmice, ili koliko god ih je odigrao".

Pitanje je dobio i za Novaka Đokovića, s obzirom da NBA finale kreće u isto vrijeme kad i Rolan Garos.

"On je momak koji predstavlja Srbiju na mnogo većoj sceni. On je ambasador Srbije. On je uzor djeci, ne samo na terenu, već i zbog stvari koje radi sa svojom Fondacijom. On je čovjek na kojeg se treba ugledati, želim da budem kao on. Radi nešto veliko za djecu, za Srbiju, za sve… Mi ne možemo da se poredimo", skroman je bio centar Nagetsa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније