Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 05. 2019. 13:06 >> 13:08

"IDEJA JE DA PODSTAKNEMO LJUDE"

Kipčoge želi da istrči maraton za manje od dva sata

Olimpijski šampion i svjetski rekorder kenijski atletičar Eliud Kipčoge najavio je da će ponovo pokušati da istrči maratonsku trku za manje od dva sata.

Kipčoge je to namjeravao u Monci 2017. godine, ali će pokušati i u oktobru. On je tada trku završio za dva sata i 26 sekundi.

Kipčoge je prošle nedjelje četvrti put pobijedio na Londonskom maratonu uz drugo najbolje vrijeme u istoriji te trke. On je u timu najbogatijeg Britanca ser Džima Retklifa, čiju ima podršku.

"Ovo će sve prevazići. Želim da trčim ispod dva sata. To će biti istorija. Imam dobar tim, sjajan tim. Kada se sjajan tim i sjajni umovi sretnu, razgovaraju o pozitivnim idejama. Mislim da ću to uraditi. Moje srce i moj um su na (rezultatu) sat i 59 minuta", rekao je 34-godišnji Kenijac, prenijeli su britanski mediji.

On je rekao da je psihički spreman za to i da vjeruje da će ga, ako uspije, ostali trkači slijediti.

"Jedno što možemo da promijenimo je mentalitet. Ljudi počinju da misle da možemo da trčimo ispod dva sata", dodao je Kipčoge.

Nije određen termin, ali spekuliše se da bi Kipčoge mogao da trči u oktobru u Londonu.

"Ideja je da vjerujemo, da podstaknemo ljude, da vjerujemo da je moguće istrčati ispod dva sata", naveo je Kipčoge.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) nije priznala pokušaj iz Monce, na stazi Formule 1, pošto se u različitim fazama trke uključivao tim od 20 pejsmejkera, što je protiv pravila.

"Radi se o istoriji. IAAF može da vidi kako se piše nova istorija. To je stvar čovjeka, trčanje. Zaista želim da ispišem istoriju i ostavim veliko nasljeđe. Monca je bio uspješan dogadjaj. Ništa nije pošlo naopako, sve stvari su se dogodile na pravom mjestu u pravo vrijeme", rekao je Kipčoge.

Svjetski rekord u maratonu postavio je Kenijac Denis Kimeto na trci u Berlinu 2014. godine, rezultatom 2:02,57 sata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније