Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Objavio: O.Z. ]

04. 03. 2020. 12:48   >>  12:50

IZBORNA SKUPŠTINA STSCG

Ljubiša Dobrašinović novi predsjednik

Za novog predsjednika Skupštine Stonoteniski savez Crne Gore izabran je Ljubiša Dobrašinović, nekadašnji dugogodišnji stonoteniser Ivangrada. Za potpredsjednike Skupštine izabrani Željan Šoć i Milan Sudar. Skuština je verifikovala mandate delegatima za naredni petogodišnji period i izabrala Nadzorni odbor i Arbitražnu komisiju.

Nakon godinu dana sastali su se delegati Skupštine Stonoteniskog saveza Crne Gore i na izbornoj sjednici u Podgorici usvojili važne odluke u nastojanju da ovaj sport krene ka većoj masovnosti i još boljim rezultatima.

Delegati nijesu prihvatili predlog Dnevnog reda, koji je ponudio Upravni odbor, pa nije prošla tačka o izmjenama Statuta, kojima je je bila namjera da se, izmedju ostalog, mandat predsjednika produži na više od dva puta po četiri godine?! Njihova ocjena je bila da je Statut usvojen prije godinu dana i odobren od Ministarstva sporta veoma dobro urađen. Takođe, delegati su izglasali da se na sjednici raspravlja i o izvještaju o radu i o finansijskom izvještaju, što nije bilo predviđeno?!

Konstatovano je da ima puno prostora za još bolji rad, kako bi ovaj amaterski i olimpijski sport bio masovniji i kvalitetniji. Bilo je primjedbi i oko troškova za organizaciju Prvenstva Balkana u Podgorici (više od 27 hiljada eura), ali finansijski izvještaj je usvojen uz tri uzdržana glasa.

Dobrašinović je dobio 13 glasova podrške, dok je kandidat Upravnog odbora dosadašnji predsjednik Vukadin Babović dobio osam glasova. Od 22 delegata, 21 je, takođe tajno, glasao da potpredsjednik ponovo bude Željan Šoć, a za drugog potpredsjednika Milana Sudara glasalo je 18 delegata.

Nadzorni odbor STSCG u narednom petogodišnjem periodu činiće Milan Radenović, Dragan Tomović i Goran Vukićević. Arbitražna komisija radiće u sastavu Slavica Drašković, Radomir Đurović i Marko Gajović. Tajnim glasanjem na petogodišnji mandat izabrana su 22 delegata Skupštine.

Veoma tijesno i to javnim glasanjem prošao je predlog predsjednika UO Ratka Dedića kojim je dopunio sastav rukovodstva. Za imenovanje u Upravni odbor Nenada Raičevića i Slobodana Madžarevića glasalo je 10 delegata, 4 su bila protiv, a 5 je bilo uzdržanih.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније