Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

16. 08. 2020. 13:55 >> 13:55

NAREDNOG VIKENDA

Pljevljaci spremni za CEZ-ovu trku

Na stazi Dajevića Han-Rudnica nadomak grada na Ćehotini narednog vikenda biće održana međunrodna brdska auto trka koja će se bodovati na prvenstvo Crne Gore i šampionat Centralne Evrope.

 

Takmičenje na atraktivnoj stazi dugačkoj 4,6 kilometra bilo je planirano za 19. jul, ali je iz poznatih razloga odgođeno. Novi termin i novi uslovi sa ograničenim brojem gledalaca.

U subotu i nedjelju, 22. i 23. ovog mjeseca, na okupu će se naći najbolji crnogorski automobilisti, ali i majstori sportske vožnje, koji će se nadmetati za šampionat CEZ-a u kojem učestvuju predstavnici 14 zemalja.  

Biće to druga trka crnogorskog šampionata, nakon prve koja je uspješno organizovana u Podima kod Herceg Novog. CEZ-ovo takmičenje nastavlja se nakon trke vožene na stazi Peć-Kula.

U Pljevljima su priveli kraju obimne pripreme za trku koja već godinama plijeni pažnju i zbog odlične staze, atraktivnih vožnji i zbog uspješne organizacije.

Pljevlja su već 11 godina na mapi uspješnih domaćina brdskih trka i relija a imaju iskustvo i sa medjunarodnim nadmetanjem, jer su već 2014. bili odlični organizatori CEZ-ove trke.

“Što se tiče organizacije sve je uradjeno što smo planirali i sa naše strane trka bi mogla već sjutra da se održi. Dobili smo saglasnost od nadležnih organa i ispoštovaćemo pravilnike  sa novim mjerama. Biće ograničen broj gledalaca a očekujemo 30 do 40 automobilista i zanimljivu i kvalitetnu trku. Zahvaljujemo Opštini Pljevlja, koja je naš  stalni pokrovitelj, takodje i generalnom sponzoru Rudniku uglja , kao i zlatnom sponzoru  BC Balkan - Vile Peković”, ističe Miki Plakalo, prvi čovjek pljevaljskog AMSK AP sport, koji je organizator u saradnji sa Auto i karting savezom Crne Gore.

Za subotu su planirani zvanični treninzi a nedjeljna trka (sa dvije vožnje) svečano će biti otvorena u 11 sati i 45 minuta. Prvi takmičar startovaće  tačno u podne.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније