Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Objavila M.M.

23. 08. 2021. 10:00   >>  10:48

POPOVIĆ

Iz nemogućih uslova nastali vrhunski atletičari

Profesor i trener atletike Ivo Popović, iz čije sportske "učionice“ su izašli brojni šampioni Crne Gore, za Jutarnji program TVCG, kazao je da je iz nemogućih uslova birao talente za atletiku. On je istakao da se i dan danas pita šta je to što je njegove učenike, atletičare, zadržalo da ostanu i postignu to što su postigli.

Popović je kazao da je zbog loših uslova za rad teško bilo naći pravu disiplinu koja bi odgovarala za učenike. Istakao je primjer atletičarke Marije Vuković, za koju kaže da je uspjela da se održi samo zahvaljujući njenoj upornosti i jakom temelju.

"Marija je počela u nemogućim uslovima sa svojih desetak godina, praktično je 20 godina u atletici. Imala je svojih uspona i padova, međutim, u ovom periodu u kojem je bila u Atletskom klubu Lovćen može se okarakterisati da smo išli postepeno, što bi rekli kamen po kamen. Tek sam uvidio kasnije kad je Marija došla u jednoj krizi, da ona nije pala, nego počela da stagnira, ali zahvaljujući njenom temelju koji je ostao čvrst izdržala je sve padove i stresove", kazao je Popović.

On objašnjava da počeli u nekoj improvizovanoj učionici u podrumu osnovne škole, sa pocijepanim sunđerom, letvicama, koje su više ličile na vodovodnu cijev, za skok u vis.

Popović je kaže da su to bile tantalove muke. Kako kaže, rad u takvim uslovima bio je jako naporan.

"I dan danas se pitam šta je to što je to moje učenike, atletiče, zadržalo da ostanu i postignu to što su postigli", kazao je Popović.

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније