Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ M.M.Lj. ]

31. 05. 2022. 08:28   >>  08:28

ULCINJ TROPHY

Pet zlatnih medalja za tekvondiste Durmitor Vrhnike

Devet tekvondista TKD Durmitor Vrhnike, Montenegra sa trenerom Zinedinom Bećovićem su osvojili osam medalja na Trećem Ulcinj International Openu. Takmičari TKD Durmitor Vrhnike osvojili u pet zlatnih, srebrnu i dvije bronzane medalje.

 

Na sportskom događaju u Ulcinju učestvovalo je 600 takmičara iz šest država.

Zlatna braća, Viktor i Vlado  Golubović su imali po tri  pobjede,  a njihova klupska drugarica  Gordana Džaković, dvije pobjede do zlata.

“Zlatne Milena Mladenovići i Nikolina Ostojić su ostvarile finalne pobjede. Ognjen Marić je slavio pobjedu u prvom kolu, dok je u  drugom  finalnom izgubio  zlato na zlatnom bodu. Bronzana  je  kadetkinja Ljeposava Glomazić”, saopšteno je iz njihovog kluba.

Bronzani  Milun Džaković je u prvom meču slavio pobjedu nad  takmičarem iz Albanije, a u  drugom kolu sa Reprezentativcom  Bosne izgubivši na zlatni poen.

Peto mjesto je pripalo Slobodanu Peruničiću koji je  slavio jednu pobjedu.

“Zadovoljan  sam prvo rezultatom, s obzirom na da je bilo veoma jako takmičenje sa dobrim borcima iz regiona kao i drugo da sa devet takmičara smo osvojili najviše zlatnih medalja od svih 10 crnogorskih klubova koji su uzeli učešce, a bili znatno brojniji na turniru. Podrsku imamo i  u kondicionom treneru  što je  važno za nas jer se spremamo u širem spisku za   velika takmičenja u ovoj godini”, kazao je trener Bećović.

Tkd Durmitor Vrhnika sa Žabljaka je jedini klub na sjeveru zemlje u ovom sportu i neprekidno radi šest  godina .

Osvajač je preko 570 internacionalnih  medalja( od toga  311 zlatnih) zatim dvije Evropske bronzane medalje za pionire prošle godine iz Estonije, tri Balkanske srebrene medalje iz Rumunije, tri srebrne GEn 24 Evrope  i sedam  državnih prvaka.

“Naši članovi  dolaze na trening  pjeske i do 11 km udaljenosti od  sale Sportskog centra  po različitim vremenskim uslovima jer kao što znate  veći broj mjeseci u  godini je  hladnoća ispod 0  i u većem minusu”, kazao je trener.

Dodao je das u predali zahtjev prije dvije godine da ugostipredstavnike iz tadasnjeg Ministarstva sporta I Uprave za sport i mlade .

”Da vide kako radimo, jer smo jedini klub na  sjeveru zemlje   koji opstaje konstantno i gdje je za  djecu sve besplatno”, rekao je trener  Bećović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније