Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

P.R. [ Mina ]

06. 08. 2022. 21:56 >> 21:53

ŠAHOVSKA OLIMPIJADA U INDIJI

Šahisti remizirali sa Poljskom, šahistkinje pobijedile Egipat

Muška šahovska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Poljskom, dok je ženska selekcija savladala favorizovani Egipat u osmom kolu 44. Šahovske olimpijade u Indiji.

Šahisti su podijelili bodove sa petim nosiocem, zablistao je Denis Kadrić na prvoj tabli, koji je bijelim figurama nadigrao Radoslava Vojtašeka (2706).

Kadrić je stekao minimalnu prednost u otvaranju, koju je postepeno uvećavao, a filigranskom tehnikom u topovskoj završnici ostvario veliku pobjedu protiv poljskog igrača koji je godinama u vrhu svjetskog šaha.

"Nikola Đukić je bez većih problema crnim figurama remizirao Kaspera Piruna, pruživši sjajnu igru. Slobodan dan je prijao Luki Draškoviću koji je danas pokazao zašto je postao velemajstor. Drašković je bijelim figurama remizirao sa mnogo bolje rejtingovanim Vojšehom Morandom", saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Prvi poraz na turniru velemajstora Dragiše Blagojevića, označio je podjelu bodova, ali to ne umanjuje dosadašnju sjajnu igru crnogorskog reprezentativca, koji je danas popustio u pozicionom nadigravanju i jednakoj poziciji.

Veliki uspjeh šahovske reprezentacije upotpunila je pobjeda šahistkinja protiv favorizovanog Egipta.

"Aleksandra Milović je taktičkim udarom stekla prednost u ranoj fazi partiji, a zatim je ulovila protivničkog kralja u matnu mrežu. Mlada Nikolina Koljević je uspjela da iskoristi grešku protivnice i prevede jednaku poziciju u dobijenu i ostvari pobjedu. Pečat na pobjedu je stavila sedamnaestogodišnja Mateja Popović", piše u saopštenju.

U devetom kolu šahisti se sastaju sa reprezentacijom Škotske, dok šahistkinje čeka duel sa reprezentacijom Hrvatske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније