Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

12. 09. 2022. 21:23 >> 21:20

BALKANSKO PRVENSTVO

Triatlon reprezentacija Crne Gore prvi put na velikoj sceni

Triatlon reprezentacija Crne Gore, prvi put u istoriji je učestvovala na Balkanskom prvenstvu, koje je održano u Zagrebu. Nastupili su Jelena Tomašević iz Triatlon kluba Herceg Novi u konkurenciji seniorki i Lazar Savićević iz Triatlon kluba Podgorica u konkurenciji juniora. Jelena je osvojila 12. mjesto u konkurenciji najboljih triatlonki Balkana, a 15.mjesto u ukupnom poretku dama sa rezultatom 1.11.33 što je i najbolji rezultat karijere na sprint distanci. Lazar je još brže odradio trku, 1.06.13 ali mu je u paklenoj konkurenciji to bilo dovoljno za 34 mjesto.

Takmičenje je održano u sprint triatlon distanci- 750m plivanje, 20km biciklizam i 5km trčanje.

Delegaciju u Zagrebu predvodio je predsjednik Saveza Vedran Roćenovic koji je i više nego zadovoljan postignutim.

"Dolazak u Zagreb je bio jako značajan za nas Savez i uopšte razvoj triatlona u Crnoj Gori. Dobili smo priliku da učimo,povežemo se bolje sa zemljama regiona što je konačno rezultiralo i tome da smo dobili organizaciju narednog prvenstva Balkana. Takođe, prezadovoljan smo kako su Jelena i Lazar završili premijerni nastup na zvaničnim takmičenjima, dovoljno je reći da su oboje postigli lične najbolje rezultate karijere na sprint distanci. Jelena je već godinama dominanta na domaćoj sceni i ovo je bila samo još jedna potvrda dobrih nastupa. Kad je Lazar u pitanju, iako još junior sa ovim rezultatom bio na primjer treći i na nacionalnom prvenstvu ove sezone čime je samo još jednom potvrdio da predstavlja budućnost ovog sporta i da su najbolji rezultati tek pred njim", kazao je Roćenić i dodao:

"Nadam se da je sve ovo samo zamajac za dalji razvoj sporta i da ćemo na narednim takmičenjima postizati još bolje rezultate, pogotovo što sada imamo i priliku da obučavamo i stručni trenerski kadar na zvaničnim obukama Evropske federacije, sto je osnova za rad sa mladima", zaključio je Roćenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније