Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

22. 09. 2022. 18:51   >>  18:48

DVIJE UTAKMICE TREBALE DA SE IGRAJU U ČEŠKOJ

Češka vlada zabranila ruskim hokejašima iz NHL lige da igraju u Pragu

Češka vlada obavjestila je hokejaške klubove iz NHL lige da njihovi ruski igrači neće moći da nastupe u Pragu, gdje će se u oktobru igrati dve utakmice regularnog dijela šampionata.

Ministarstvo spoljnih poslova Češke obavijestilo je rukovodstvo NHL o svom stavu zbog ruske vojne intervencije u Ukrajni, saopšteno je danas. Ministarstvo je odbilo da odgovori kakav odgovor je stigao iz NHL.

Nešvil Predators i San Hoze Šarks igraće 7. i 8. oktobra u O2 Areni u Pragu utakmice regularnog dijela NHL šampionata.

Ekipe još nisu objavile spisak igrača, a poznato je da u sastavu imaju Ruse. Za Nešvil igra Jakov Trenin, a za San Hoze Jevgenij Svečnikov. U ekipi San Hozea zbog povrede neće biti Nikolaja Knjižova.

"Možemo da potvrdimo da je češko Ministarstvo spoljnih poslova poslalo pismo rukovodstvu NHL kako bi istaklo da Češka ili bilo koja druga država u bezviznoj Šengen zoni ne bi trebalo da izdaje vize ruskim igračima za ulazak na našu teritoriju", naveo je u saopštenju zamenik ministra spoljnih poslova Martin Smolek.

Ministarstvo je obavijestilo ligu i o pregovorima koji su u toku da se i onim ruskim državljanima koji su ranije dobili važeće vize, zabrani ulazak u zemlju.

NHL se vraća u Evropu prvi put van Sjeverne Amerike otkako je počela pandemija koronavirusa.

Osim dve utakmice u Pragu, Kolorado i Kolambus će odigrati dvije utakmice u finskom Tampereu, 4. i 5. novembra. Nije poznato da li će ruskim hokejašima iz tih ekipa biti dozvoljeno da igraju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније