Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

30. 09. 2022. 10:39 >> 10:36

FORMULA 1

Albon i sam iznenađen brzinom oporavka

Vozač Formule 1 Tajlanđanin Aleks Albon izjavio je danas da je i "sam iznenađen" brzinom oporavka od nedavne operacije slijepog creva i respiratorne insuficijencije.

Albon se vraća na stazu u petak na prvom treningu pred Veliku nagradu Singapura.

On je doživio upalu slijepog creva tokom Velike nagrade Italije i operisan je 10. septembra. Nakon operacije je zadobio respiratornu insuficijenciju i prebačen je na odijeljenje intezivne nege.

"Dobro sam. Dobar je osjećaj vratiti se. Osjećam da sam spreman. Nismo vjerovali da ću biti spreman za VN Singapura, ali sa brzinom oporavka to je definitivno moguće. Dugo smo razmišljali o tome, ali osjećam da sam spreman", izjavio je Albon.

VN Singapura je jedna od najtežih trka u Formuli 1. Vozi se noću, veoma je krivudava i velika je vrućina i vlažnost vazduha.

"Vidjećemo kako će biti. Realni smo i znamo da nas čeka najteža trka u sezoni. Ali vozio sam karting i nije bilo problema. Nije bilo bola", rekao je on.

Albon je rekao i da je najvažnije u njegovom brzom oporavku bilo strpljenje.

"Prvo vrijeme sam proveo u krevetu, i bilo je jako nezgodno. Vaše tijelo ne može da se kreće na način kakav ste navikli. Ne možete tek tako da se vratite treningu, morate da budete strpljivi", rekao je vozač Vilijamsa.

Albon je stigao u Vilijams pred start ove sezone, nakon što je Džordž Rasel prešao u Mercedes, i tokom sezone je potpisao novi višegodišnji ugovor sa Vilijamsom.

Tajlanđanin je trenutno na 19. mjestu u generalnom plasmanu, dok je Vilijams na 10. mestu u konkurenciji kostruktora.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније