Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Mina ]

06. 10. 2022. 17:04   >>  17:03

TEKVONDO

Vuk Vuletić i Andrea Berišaj bronzani na EP

Crnogorski tekvondo reprezentativci Vuk Vuletić i Andrea Berišaj osvojili su bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Rigi, u olimpijskim kategorijama.

Vuletić je do odličja u kategoriji do 73 kilograma došao nakon tri pobjede.

Član Montenegrostarsa na startu eliminisao je Francuza Romana Bujara, u drugom pobijedio je Poljaka Jakuba Novaka, dok je u trećem slavio protiv Forostjuka Matvila iz Ukrajine.

U polufinalnom meču poražen je od Španca Markosa Aguilara Kabaljera.

Španski borac u nastavku šampionata domogao se zlatne medalje.

Berišaj je odličje osvojila u kategoriji do 63 kilograma, a do polufinala došla je pobjedama protiv Španjolke Albe Muriljo Tarago i Auguste Klimantaviciute iz Litvanije.

Članica Bese u meču za finale poražena je od Francuskinje Aleksane Furnije.

Bez medalje završila je juniorska vicešampionka svijeta Anđela Berišaj.

Ona je na startu takmičenja u kategoriji preko 63 kilograma bila slobodna, drugom kolu pobijedila je Ukrajinku Polina Kučerijavu, dok je u meču za polufinale i medalju izgubila od Jelise Engone Enkema iz Španije.

Nastup je završila kao petoplasirana.

Trener reprezentacije Nikola Gegaj kazao je da su crnogorski reprezentativci imali odličan nastup i ostvarili veliki rezultat.

"Vuletić je, poslije tri efektne pobjede, posustao u polufinalu. Povreda i odsustvo od dva mjeseca su učinili svoje da ne pruži još više. Andrea je u polufinalnoj borbi imala prednost, ali je zbog neiskustva platila ceh", rekao je Gegaj agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, umor je i kod Anđele Berišaj uticao da ne pokaže sve što zna.

"Kod nje se osjetio umor i zasićenost jer je za dvije sedmice imala četiri važna takmičenja", rekao je Gegaj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније