Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

12. 10. 2022. 12:45 >> 12:45

KLASA SUPERSPORT 300

Tragične posljedice udesa na stazi u Portugalu: Steman podlegao povredama

Holandski motociklista Viktor Steman umro je od posljedica teških povreda koje je zadobio u padu u trci u Portugalu u klasi Supersport 300.

Kako je saopštilo upravno motociklističko tijelo FIM, 22-godišnji Holanđanin umro je od povreda zadobijenih u subotu u udesu u krivini 14 u Portimau, u kome je učestvovala nekolicina vozača.

Trka je odmah prekinuta, vozač ekipe MTM Kavasaki odveden je u medicinski centar pored staze, a zatim je helikopterom prebačen u bolnicu gdje je noćas preminuo.

"Ono čega se oduvijek plašite kao roditelji motocikliste, sada se dogodilo. Naš Viktor nije mogao da dobije posljednju trku. Uprkos nepodnošljivom gubitku i tuzi, izuzetno smo ponosni što možemo da kažemo da je naš heroj svojom smrću uspio da spasi još pet osoba donirajući svoje organe. Želimo da zahvalimo svima na načinu kojim ste živjeli sa nama prethodnih dana. Naš Viktor će nam neizmjerno nedostajati", navodi se u saopštenju porodice, preneio je sajt Motosport.

Steman je u svjetskom Supersport 300 debitovao 2018. godine kao rezervni vozač, a godinu dana kasnije postao je stalni vozač i osvojio dve pol pozicije i peto mjesto u plasmanu.

Poslije godinu dana pauze u seriji, takmičenjima se vratio 2021. godine i zauzeo 10. mjesto u šampionatu.

Ove godine je iz KTM prešao u Kavasaki i bio glavni kandidat za titulu pobjedama u Asenu, Mostu, Manji Kuru i Barseloni.

Njegova smrt je druga u svjetskom Supersport 300 za nešto više od godinu dana, poslije smrti Španca Berte Vinjalesa od posljedica povreda u Heresu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније