Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

01. 02. 2023. 15:33   >>  15:47

SADA JE STVARNO KRAJ

Brejdi, ovoga puta i definitivno rekao "Zbogom": Odlazak najboljeg NFL igrača svih vremena

Najbolji kvoteberk svih vremena i jedan od najvećih sportista planetarno Tom Brejdi i definitivno je u 45. godini rekao da je, sada stvarno kraj njegovoj karijeri i da ide u penziju.

„Dobro jutro svima, odmah ću preći na suštinu.

Idem u penziju. Zauvijek. Znam da je prošli put sve to izazvalo veliku gužvu i kada sam se probudio jutros pomislio sam – samo ću pritisnuti dugme za snimanje i javiću prvo vama.

Samo jednom možeš sa toliko emocija da odeš u penziju, a ja sam to već iskoristio prošle godine.

Hvala vam svima mnogo. Svakome od vas. Mojoj porodici, prijateljima, saigračima, rivalima. Mogao bih tako da nabrajam zauvijek.

Hvala vam što ste mi omogućili da živim svoj san. Ne bih promijenio ni jednu jedinu stvar. Volim vas sve“, poručio je Brejdi u video poruci.

Prošle godine je takođe izjavio da ide u penziju, ali se poslije par dana predomislio i vratio da odigra svoju 23. sezonu.

Jedna karijera, ne za film, nego za seriju filmova, prava priča koja može da se stavi pod definicijom "američkog sna".

Krenulo je ne toliko impresivnom srednjoškolskom karijerom, na Mičigenu je dočekao svoju šansu, a onda mu je u prvoj prilici da igra, prva upućena lopta presječena.

Grijao je klupu Brajanu Grisu koji je Mičigen vodio do perfektne sezone i Rouz bola, a kasnije i sam postao šampion NFL-a u Denveru (ruku na srce kao treća opcija).

Nakon dvije godine, daleko od uloge startnog kvoterbeka, Brejdi je htio da promijeni koledž, ali ga je od toga odgovorio legendarni trener Lojd Kar.

Borio se za poziciju sa Dru Hensonom, kasnije čak profesionalnim bejzbol igračem, i to članom Njujork Jekija, koji je kasnije ipak vratio NFL-u i bio rezerva u par timova.

Brejdi je dvije godine igrao na Mičigenu sve utakmice, u kojima je bilo situacija da po četvrtinu se mijenja sa Hensonom.

Kasnije je postao treći u istoriji Mičigena po broju bačenih pasova, ali daleko od toga da su mediji pisali hvalospejve o njemu.

Na draftu 2000. godine se prijavio, ali bio je daleko od Medison Skver Gardena i Njujorka, kući sa porodicom, kada su Nju Ingladn Petriotsi odlučili da pri kraju šeste runde, sa 199. pozicije ipak izaberu njega.

Bio je projektovan kao neko ko će da posluži za pripreme, i onda da bude otpušten, jer su Petsi imali već probolera Drua Bledsoa.

Brejdi je postavljen kao četvrta opcija ali je brzo uspio da istisne Džoša Frica i Majka Bišopa i postane prva zamjena Bledsou.

A onda druga sezona, i prva utakmica kući, Mo Luis iz Nu Džersi Džetsa je krajem druge četvrtine toliko snažno oborio Bledsoa, da je startni kvoterbek doživio unutrašnje krvarenje, uz povredu članka i propustio je ostatak sezone.

Brejdi je zazeo poziciju startnog kvoterbeka i već u prvoj sezoni odveo svoj tim do Superbola i titule, u jednoj pravoj "Pepeljuga" priči.

Nu Ingland je bio totalni autsajder po svim parametrima u duelu sa Sent Luis Ramsima, ali na kraju su uspjeli da osvoje titulu.

Ostatak je istorija.

Brejdi je 2020. godine nakon šest osvojenih Superboulova sa ekipom iz Bostona, odlučio da promijeni tim i potpiše za Tampa Bej Bakanirse.

Več naredne godine osvaja Superboul i sa ekipom sa Floride za svoju sedmu titulu.

Ako pogledamo rekorde NFL-a kada su kvoterbekovi u pitanju većina nosi njegovo ime.

Najveći broj bačenih jardi - 84.520 m, najviše bačenih tačdaun pasova - 624. Sedam titula, jedini koji je to odradio više od pet puta, a da je upravo pet puta bio i najbolji igrač samog Superboula.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније