Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ ASCG ]

08. 02. 2023. 13:20 >> 13:14

PROMOVISANjE VRIJEDNOSTI EU

Vuković predstavlja Crnu Goru među 40 mladih lidera organizacije Prijatelji Evrope

Crnogorska atletičarka Marija Vuković izabrana je da predstavlja Crnu Goru među 40 mladih lidera/ki organizacije Prijatelji Evrope (Friends of Europe), koja okuplja lidere iz različitih oblasti, kako bi promovisali vrijednosti Evropske unije i radili na rješavanju izazova današnjice.

Nju je nominovala ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija u 42. Vladi Crne Gore Tamara Srzentić, koja je prošle godine izabrana među 40 mladih lidera/ki u Evropi.

- Ponosna na moju Cetinjanku, Mariju Vuković i srećna što sam imala priliku da je nominujem da predstavlja Crnu Goru u okviru projekta „Mladi lideri Evrope“. Marija, naša heroina i ponos Crne Gore na razne načine preskače i pomijera granice. Hrabrošću, energijom i posvećenošću inspiracija je svima u Crnoj Gori i šire, a uzor posebno mladim ljudima - napisala je Srzentić u objavi na Tviteru.
Kako je dodala, ona vjeruje da će Vuković uzeti aktivnu ulogu u porodici projekta „Mladi lideri Evrope“, navodeći da na njenu podršku može uvijek da računa.

"Friends od Europe" je neprofitna “think tank” organizacija osnovana 1999. godine u Briselu, a njen tim čine brojni sadašnji i bivši predsjednici i predstavnici Evropske komisije i parlamenta, evropski predsjednici država i premijeri, uključujući Robertu Metsolu, Patricka Coxa, Hermana Van Rompuya, Miroslava Lajčaka, Jean-Claudea Junckera i brojne druge.

Svake godine ova organizacija u kviru projekta “Mladi lideri Evrope” (European Young Leaders) bira 40 lidera mlađih od 40 godina koji su svojim radom i profesionalnim uspjesima dali pozitivan uticaj u Evropi u različitim oblastima uključujući: politiku, biznis, nauku, kulturu, sport i medije sa ciljem da udruženo dalje stvaraju promjene i grade bolju Evropu za sve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније