Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Ministarstvo sporta i mladih ]

31. 03. 2023. 15:39 >> 15:39
1

UGOSTIO UKRAJINSKOG AMBASADORA

Lalošević: Na usluzi smo ukrajinskim sportistima i mladima

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, ugostio je danas ambasadora Ukrajine, Olega Gerasimenka. Ministar je otvorio sastanak naglasivši da je sport oblast koja spaja ljude i širi vidike, te da je na tom polju, Ministarstvo otvoreno za produbljivanje saradnje između ove dvije države.

Lalošević je dodao da će kontinuirana solidarnost Crne Gore sa narodom Ukrajine, te blagonaklon i prijateljski odnos koji državni organi naše zemlje imaju ka navedenoj državi, ostati neupitni, te da resor na čijem je čelu, stoji na raspolaganju ukrajinskim sportistima i mladima.

Ministar je uputio ambasadora Gerasimenka u neke od aktivnosti Ministarstva, te istakao da, kada je u pitanju i sfera mladih, ne samo sporta, postoji mogućnost saradnje u vidu razmjene, koja bi podrazumijevala da predstavnici mladih iz Ukrajine borave u Crnoj Gori.

Ambasador Gerasimenko se zahvalio ministru Laloševiću, ne samo na prijemu, već i na toplim riječima upućenim narodu Ukrajine.

"Želim da se zahvalim, kako Vama ministre, tako i narodu Crne Gore, na podršci i solidarnosti u ovim teškim vremenima za moju državu. Humanitarna, vojno-tehnička i finansijska pomoć Vlade Crne Gore narodu Ukrajine, nikada neće biti zaboravljena. Naročito cijenim i dva dokumenta, koja su bila potpisana između predsjednika Vlade Crne Gore, Dritana Abazovića i našeg predsjednika, Volodimira Zelenskog. Hvala na tome", kazao je ambasador Gerasimenko.

Gerasimenko je istakao i da ga raduju uspjesi naših sportista, njihovi sjajni rezultati, a naročito je pohvalio posljednje održane sportske događaje.

Na samom kraju sastanka, sagovornici su nagovijestili konkretan rad na polju mladih i sporta.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta i mladih, Miloš Lalević i službenici u istoimenom ministarstvu, Milica Adžić i Branko Stešević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније