Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Izvor: RSCG

11. 06. 2021. 19:12   >>  19:12 1

RADIČEVIĆ O OLIMPIJSKIM IGRAMA

"Za ovo se živi i trenira cijelu karijeru"

Imamo pravo, kao sportisti, da sanjamo najveće domete, ali i treba da idemo korak po korak. U dva da nas probude bićemo spremne za Igre, kazala je kapitenka ženske rukometne reprezentacije Jovanka Radičević.

„Lavice“ su jedva čekale početak priprema za Olimpijske igre, a cilj je da se ekipa na najbolji način pripremi za najveću svjetsku smotru sportista, kaže Radičević. Reprezentacija je u četvrtak počela pripreme za treće učešće na Igrama, nakon nastupa u Londonu 2012. i četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru. U ekipi vlada odlična atmosfera, što ističu sve igračice i članovi stručnog štaba.

"Poslije marta i velikog uspjeha koji smo ostvarile plasmanom na Olimpijske igre, jedva smo čekale da dođe ovaj dan. Okupile smo se sa ciljem, a to je da se što bolje spremimo za najveću sportsku smotru. Suvišno je pričati što za nas i državu znači nastup na Olimpijskim igrama. Srećna sam, samo želim da budemo zdrave, a potajno se nadamo dobrim rezultatima, kao i svi. Ne želim ništa da obećavam, ali znam da ćemo se do kraja boriti", kazala je Radičević.

Do odlaska na Olimpijske igre, djevojke sa stručnim štabom radiće naporno kako bi spremno dočekale prvi meč 25. jula sa Angolom.

"Najvažnije da smo zdrave i da se u ovom periodu, do odlaska, što bolje spremimo", poručuje Radičević.

Za nju će Igre u Tokiju biti treće na kojima će nastupiti.

"Sada je to spoj mladosti i iskustva. Nekoliko nas je već doživjelo Igrama, a sigurna sam da će i mlađe, uz našu podršku, dati maksimum. Olimpijske igre su posebna priča. Idemo mirne glave, bez pritiska, a za što se spremamo znamo između sebe. Imamo pravo, kao sportisti, da sanjamo najveće domete, ali i treba da idemo korak po korak. U dva da nas probude bićemo spremne za Igre. Za ovo se živi i trenira cijelu karijeru, a neko nikad i ne ode. Muška reprezentacija Hrvatske ostala je kod kuće, što dovoljno govori o svemu".

Crna Gora je u grupi sa Holandijom, Norveškom, Japanom, Južnom Korejom i Angolom.

"Igraćemo u 9 i 11 sati, moraćemo da se prilagodimo. Treniraćemo u tim terminima kako bi se organizam navikao. Grupa je jaka, a najteže je igrati unaprijed dobijene utakmice. Nemamo prliku često da igramo sa ekipama koje nijesu iz Evrope. Mislim da su sva tri rivala nepredvidljiva. Ali, iskreno, fokus je na nas, a pokazale smo da možemo sa svima da igramo. Iskreno, zašto bi razmišljale o bilo kome", kazala je Radičević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније