Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Ž.Š. ]

13. 09. 2022. 14:35 >> 14:32

BOŽOVIĆ OPTIMISTA

Budvani spremni za odbranu titule prvaka

Rukometaši Budvanske rivijere Budva bili su bez premca u protekloj sezoni Prve lige koju su završili maksimalnim učinkom i titulom šampiona. Vrijedno se pripremaju za start predstojećeg prvenstva u kojem žele nove uspjehe. Prvi stručnjak Budvana Brano Božović ističe da će njegovi izabranici biti portpuno spremni za nove izazove.

Igrački kadar Budvanske rivijere u ljetošnjem prelaznom roku pretrpio je određene promjene, tako da roster za predstojeću sezonu još nije potpuno definisan. Uprkos toj činjenici iz budvanskog tabora optimistički najavljuju nove borbe za bodove.

"Počeli smo pripreme 15. avgusta i na okupu je 15 seniora kao i grupa talentovanih i veoma perspektivnih kadeta. Nadam se da ćemo uspješno završiti posao oko dolaska lijevog i desnog krila koji bi trebalo da budu prava pojačanja. Krenusli smo i sa odigravanjem kontrolnih mečeva. Učestvovali smo na turniru u Zenici i osvojili prvo mjesto. Pobijedili smo sarajevsku Bosnu sa 38:24, a zatim u finalu domaći Čelik sa 32:23. Zadovoljan sam dosad urađenim na pripremama i učinkom na terenu na tom turniru", kazao je za naš Portal prvi stručnjak budvanskog šampiona Brano Božović, inače prvi saradnik seniorskog selektora Crne Gore Zorana Roganovića.

Budvane su ljetos napustili pivot Luka Novaković i lijevo krilo Igor Katnić, a juniorski reprezentativac Luka Nikolić trenutno je van pogona zbog zdravstvenih problema. Nakon pregleda u Beogradu naloženo mu je da trenutno obustavi rukometne aktivnosti.

"I dalje ćemo imati dobar sastav i spoj mladosti i iskustva. Dobili smo jaka pojačanja u Balši Račiću, koji je stigao iz pećke Bese, a ranije je bio član Komova, te pivotu Šćekiću koji je u protekloj sezoni branio boje Berana. Ambicije su da odbranimo titulu prvaka iako su se i konkurenti pojačali. Naš glavni rival u borbi za prvo mjesto svakako biće Lovćen, ali treba da poštujemo i sve ostale učesnike Prve lige, koji su takođe motivisani da pruže znatno više nego prošle sezone. Planirali smo da do početka našeg prvenstva odikgramo još prijateljske utakmice sa Leotarom u Trebinju i sa Besom u Peći", ističe Božović.

Prva liga rukometaša Crne Gore počeće 24. septembra, a u prvom kolu Budvani će biti gosti tivatskog Partizana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније