Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

С.В. [ Mina ]

13. 10. 2022. 13:21   >>  13:21

RAPID STIŽE U PODGORICU

Popović i Kadović: Smanjiti tehničke greške i popraviti igru u napadu

Rukometašice Budućnost Bemaksa ukoliko protiv Rapida smanje broj tehničkih grešaka i promašenih zicera mogu do povljnijeg rezultata nego u prethodnom kolu sa Mecom, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Budućnost Bemaks i Rapid iz Bukurešta odigraće u subotu utakmicu petog kola EHF Lige šampiona.

Rapid je neporažen ove sezone, a ostvario je tri pobjede, dok je protiv Meca igrao neriješeno.

Izabranice Bojane Popović u prva četiri kola ostvarile su po dvije pobjede - protiv turske ekipe Kastamonu i Lokomotive iz Zagreba i poraza od Esbjerga i Meca.

Lijevi bek Andrijana Popović kazala je da je Rapid sjajna ekipa, koja u Podgoricu dolazi sa željom da nastavi seriju dobrih rezultata.

"Dobro su počeli sezonu, ostvarili su tri pobjede i remi protiv Meca. Rapid dolazi spreman, sa velikim žarom, a mi smo tu da im pružimo otpor. Moramo pokušati da nametnemo naš stil igre, smanjimo tehničke greške i promašene zicere. Da odigramo najbolje što možemo, u odbrani i napadu", rekla je Popović na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da Budućnost, bez obzira ko je na drugoj strani terena, može i mora da odigra najbolje što može.

"Nadam se da možemo do povoljnijeg ishoda nego u prethodnom meču. Igra im se bazira na brzoj tranziciji, bekovi su više finteri. Moramo stisnuti odbranu i spriječiti lake golove. Da im strpljivom igrom u napadu i bez ishitrenih šuteva spriječimo kontre i polukontre", rekla je Popović.

Lijevo krilo Nađa Kadović smatra da je najbitnije da podgoričke rukometašice dobro uđu u utakmicu.

"Tranzicija im je najjače oružje, bitno je da brzim vraćanjem u odbranu to spriječimo. To nam je nedostajalo u prošloj utakmici. Moramo biti fokusiraniji i odlučniji u napadu, a stvorene šanse moramo iskoristiti i pogađati. Rapid je dobro pokriven na svim pozicijama i samo timskom igrom možemo nadomjestiti njihov kvalitet", rekla je Kadović.

Subotnji duel u Bemaks areni počeće u 18 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније