Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Л.В.

15. 11. 2022. 20:47 >> 20:46
1

EP U RUKOMETU

Grbić: Ovo je potvrda da smo generacija koja obećava

Itana Grbić je odigrala fenomenalan meč, i sa osam golova i 12 asistencija bila i zvanično najbolja igračica u utakmici s kojim smo skoro sigurno u polufinalu Evropskog prvenstva.

"Lavice" su slavile protiv Rumunki na kraju 35:34.

"Prije ovoga sam imala najbitnije dvije utakmice u kvalifikacijam za Olimpijske igre. Presrećna sam i preponosna na cijelu ekipu. Bila je jako teška utakmica, mi smo znale da će Rumunke da budu motivisane protiv nas, kako se utakmica odmicala one su podizale tempo i sve bolje i bolje igrale", kazala je Itana.

Ona je posebno istakla Neagu koja je zadavala dosta problema tokom cijelog meča.

"Znale smo da imaju najbolju igračicu svijeta Kristinu Neagu, koja to iz utakmice u utakmicu dokazuje. Ali mi smo vjerovale u nas, timsku igru i na kraju taj timski duh je pobijedio", kazala je Grbić.

Ona se osvrnula i na sjajnu timsku igru koju naše igračice pokazuju tokom cijelog turnira.

"Mislim da smo karakter pokazale i prije, i da ga uvijek pokazujemo. I kada je u pitanju reprezentacija i reprezentativni dres tu se gine i ne postoji druga opcija. Ovo je samo potvrda da smo generacija koja obećava", kazala je Grbić.

Tatjana Brnović je ponovo odigrala jedan dobar meč u oba pravca.

"Ne možemo biti srećnije ponosne smo. Hvala svima koje su nas podržali sa tribina i kraj malih ekrana. Bilo je mnogo teško. Ovo je jedina utakmica na turniru gdje smo odigrali na ovako veliki broj golova. Na kraju ovaj rezultat iako je jedan razlike za mene je kao da smo deset golova razlike dobile" kazala je rukometašica Bresta.

"Polufinale je sada tu, iščekujemo sljedeći meč. Ali nam je puno srce jer smo dali sve od sebe", zaključila je ona.

Da je teška utakmica bila, svjedoči i Ivona Pavićević.

"Teška utakmica, ali borile smo se, dale smo sve od sebe i na kraju "Lavice" su pobjedile. Čekamo polufinale, jer vjerujemo da će Francuska dobiti ovu utakmicu i idemo u Ljubljanu. Dokazale smo da imamo potencijal i jedva čekamo polufinale". kazala je krilna igračica Budućnosti.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније