Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

И.Ш.

25. 01. 2023. 14:43 >> 14:41
2

NEDOSTAJU VELIKI DRŽAVNI SPONZORI

Kapisoda: Potrebna nam je veća podrška države

Petar Kapisoda je nakon reizbora na mjesto predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore (RSCG) izrazio nadu da će neka velika državna kompanija postati glavni sponzor i pomoći savezu.

"Nema državnih kompanija da budu sponzor saveza. Želio bih da se pojavi državna kompanija koja bi nam pomogla. Mala su sredstva koja dobijamo od države, nedovoljna, potrebe nisu iste kao i prije 10 godina." rekao je Kapisoda uz iskazanu zahvalnost svim dosadašnjim sponzorima.

Osvrnuo se na period od kako je došao na čelo rukometnog saveza.

"Najteže nam je bilo prve godine, savez nije bio registrovan, bilo je dugovanja, kasnije su bili problemi sa pandemijom, zaista je teško bilo organizivati sve."

Nastavio je o urađenom u prošloj godini.

"Prošla godina nam je bila najteža što se tiče organizacije. Imali smo priliku da budemo domaćini Prvenstva Evrope za žene, nije bilo lako sve organizovati, ali smo uspjeli. Na kraju se sve isplatilo osvajanjem medalje. Smatram da je prošla godina bila najuspješnija još od 2012."

Nema mjesta odmoru, u planu su zadaci koje je potrebno riješiti.

"Prvo, neophodno je što prije potpisati nove ugovore sa sponzorima, jer većina ističu ili su već istekli. Sponzori su nam neophodni da bi mogli da funkcionišemo."

Druga važna stavka je mjesto selektora muške i ženske reprezentacije.

"Želio bih da predložim novom odboru da se produži ugovor Bojani Popović i da joj se da period do kraja Olimpijade. Takođe, treba riješiti mjesto selektora muške reprezentacije, nema puno vremena, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su za 50 dana."

Na skupštini je takođe reizabrana Zorica Kovačević kao predsjednica skupštine RSCG.

"Zahvalna sam na ponovnom izboru na ovu funkciju. Velika mi je čast i zadovoljstvo da je opet obavljam, takođe se zahvaljujem svim klubovima na iskazanoj podršci. Prethodnih godina je rađeno časno i pošteno, dostignuti su veliki rezultati. Trudićemo se da radimo u interesu klubova kao i do sada."

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније