Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta/M.L.B. ]

10. 03. 2022. 11:03   >>  11:05

MEDVEDEV

Želim da nastavim da promovišem moj sport

Ruski teniser Danil Medvedev rekao je da želi da nastavi da igra i promoviše sport, ali da nije siguran da li će mu to biti dozvoljeno.

Zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini, ruski i bjeloruski sportisti suspendovani su iz gotovo svih sportskih takmičenja, a tamo gdje im je dozvoljeno učešće nastupaju bez državnih simbola.

Teniski zvaničnici naveli su da ruski i bjeloruski igrači za sada mogu da se takmiče.

"Uvijek je teško pričati o ovoj temi pošto želim da igram tenis, želim da igram u različitim državama. Želim da promovišem moj sport, želim sigurno i da promovišem ono što radim u mojoj zemlji, a sada je takva situacija da jedino ovako mogu da igram", rekao je prvi teniser svijeta Medvedev, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Upitan da li će i tenis, kao i većina sportova zabraniti učešće Rusiji u takmičenjima, Medvedev je rekao: "Nikad se ne zna, neki sportovi su donijeli takve odluke, posebno ekipni sportovi".

"Tenis je vjerovatno jedan od najindividualnijih sportova na svijetu. Svi žive na različitim mjestima. Postoji mogućnost, ali nadam se da se to neće dogoditi", dodao je Medvedev.

U ženskom žrebu za Indijan Vels Beloruskinja Arina Sabalenka je prvi nosilac. Ona je rekla da nije osjetila neprijateljstvo ukrajinskih koleginica, ali je priznala da teniserke nijesu srećne kao što je to bilo do sada.

Kao i mnoge teniserke i Sabalenka će nositi plavo-žutu traku u bojama ukrajinske zastava kada bude igrala prvi meč na Indijan Velsu, prenio je BBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније