Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V.

06. 07. 2022. 20:39 >> 20:44

ŠPANAC U POLUFINALU

Nadal jači od povrede i Frica

Rafael Nadal je u polufinalu Vimbldona, nakon što je u četvrtfinalu bio jači od povrede i Amerikanca Tejlora Frica 3:2 (3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6).

Četvrti teniser svijeta pobijedio je poslije četiri sata i 20 minuta i 38. put u karijeri se plasirao u polufinale nekog grend slem turnira.

Nadal je imao problema sa trbušnim mišićima, činilo se da će predati meč, ali je ipak igrao i stigao do velike pobjede. U drugom setu tražio je medicinski tajm-aut zbog problema sa stomačnim mišićem. Njegov otac mu je tada iz lože na tribinama pokazivao da preda meč, ali ga Nadal nije poslušao.

Fric je vodio 1:0 i 2:1 u setovima, međutim, Nadal je još jednom pokazao kakav je šampion.

Nadal je u četvrtom setu stigao od 4:5 do 7:5, a potom je u odlučujućem dijelu igre napravio brejk u sedmom gemu.

Fric je, međutim, prekrenuo 5:4,da bi Španac tri puta osovjio gem na svoj servis i izborio super taj-brejk.

U njemu je odmah poveo 5:0. Fric je smanjio na 5:3, ali to je bilo sve. Nadal je serijom 4:0 poveo 9:3 i realizovao drugu meč-loptu za 10:4.

Španac će u polufinalu igrati protiv Nika Kirjosa, koji je bio ubjedljiv protiv Kristijana Garina (6:4, 6:3, 7:6).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније