Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

O.Z. [ Beta ]

07. 07. 2022. 06:41   >>  06:44 3

"NAVIKAO SAM NA BOL"

Nadal na dodatnim pregledima uoči polufinala Vimbldona

Španski teniser Rafael Nadal rekao je sinoć da će otići na dodatne ljekarske preglede kako bi se utvrdilo koliko je teška povreda stomaka koja ga muči.

"U četvrtak ću obaviti dodatne preglede, da procijenimo povredu stomaka. Navikao sam na bol i da igram uz probleme, ali bez sumnje, ovo je bio najgori dan", rekao je Nadal.

Nadal je poslije pet setova, 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 pobijedio Amerikanca Tejlora Frica i plasirao se u polufinale Vimbldona. To je njegovo 38. polufinale na nekom grend slem turniru.

On je u drugom setu morao da traži medicinski tajm-aut kako bi mu se ukazala pomoć. U jednom trenutku njegov otac je gestikulirao i tražio od njega da preda meč, ali Rafael Nadal to nije učinio.

"Nekoliko dana osjećam bol, ali tokom meča se pogoršao", dodao je osvajač rekordne 22 grend slem titule.

On je poslije pobjede rekao da u jednom trenutku nije bio siguran da li će moći da završi meč.

"Nije bilo lako, ali srećan sam što sam u polufinalu. Sveukupno tijelo je dobro, ali nešto nije u redu u stomaku. Morao sam da pronađem način da drugačije serviram. U više navrata sam pomišljao da neću moći da završim meč, ali su mi teren i energija navijača pomogli", naveo je četvrti teniser sveta.

Dvostruki šampion Vimbldona će u petak u polufinalu igrati protiv Australijanca Nika Kirjosa.

"Nadam se da ću biti spreman da igram. Moram da budem spreman 100 odsto da bih imao šanse i to ću pokušati da uradim", naveo je Nadal.

Kirjos, koji će prvi put igrati u polufinalu grend slem turnira, rekao je da nije očekivao takav rezultat.

"Mislio sam da je moj brod otplovio. Nisam sjajno radio stvari na početku karijere i možda sam propustio neke prilike. Nemam trenera, ne bih nikome nametao takav teret. Tim koji je oko mene radi sjajan posao", naveo je Kirjos.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније