Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V. [ Beta ]

07. 07. 2022. 18:44   >>  18:41

VIMBLDON

Ribakina bolja od Halep, zakazala finale sa Žaber

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina plasirala se danas u prvo grend slem finale u karijeri, pošto je u polufinalu Vimbldona pobijedila Rumunku Simonu Halep sa 6:3, 6:3.

Ribakina, trenutno 23. teniserka svijeta je protiv 18. na WTA listi i nekadašnje šampionke Vimbldona slavila poslije 75 minuta igre.

Ova 23-godišnja teniserka je postala prva Kazahstanka koja je stigla do finala nekog grend slem turnira. Takođe, postala je i najmlađa finalistkinja Vimbldona od Garbinje Muguruse 2015. godine.

Ribakina je od početka meča kontrolisala dešavanja na terenu. Prvi set je dobila poslije 37 minuta i za to joj je bio dovoljan jedan brejk koji je napravila u drugom gemu.

I drugi set je počeo brejkom Ribakine, povela je sa 2:0, ali je Halep uspjela da izjednači na 2:2. Međutim, Ribakina je već u narednom gemu ponovo oduzela servis protivnici, da bi pobjedu i plasman u finale potvrdila novim brejkom u devetom gemu.

Ribakina će se titulu Vimbldonu boriti sa Ons Džaber iz Tunisa, koja se pobjedom protiv Njemice Tatjane Marije takođe plasirala u prvo grend slem finale.

Džaber vodi u njihovim međusobnim duelima sa 2:1.

Finale je na programu u subotu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније