Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

09. 09. 2022. 09:07 >> 09:11

U NJUJORKU

Švjontek i Džabir u finalu US Opena

Prva teniserka svijeta, Poljakinja Iga Švjontek i Uns Džabir iz Tunisa plasirale su se prošle noći u finale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku.

Švjontek je u polufinalu pobijedila Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 3:6, 6:1, 6:4, dok je Džabir bila bolja od Francuskinje Karolin Garsije sa 6:1, 6:3.

Poljakinja se plasirala u svoje treće grend slem finale, prvo na US Openu, i pokušaće da osvoji treći trofej sa najvećih turnira.

Švjontek je prvo morala da nadoknadi set zaostatka, a potom je napravila još jedan preokret pošto je u trećem setu gubila sa 4:2, prije nego što je dobila meč poslije dva sata i 11 minuta igre.

Na drugoj strani, Džabir se plasirala u svoje drugo grend slem finale gde će igrati za prvu titulu. Ona je dominantno stigla do finala pošto joj je za pobjedu protiv Garsije bilo potrebno 66 minuta.

Džabir je upisala osam as servisa i 21 direktan poen. Nije se suočila ni sa jednom brejk loptom, a iskoristila je sve četiri koje je imala.

Finale je na programu u subotu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније