Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

M.M.Lj. [ Mina/Beta ]

11. 09. 2022. 07:58 >> 07:55

TREĆA TITULA

Švjontek najbolja na US Openu

Poljska teniserka Iga Švjontek pobjednica je US Opena. Ona je u Njujorku, u finalnom meču, pobijedila Ons Žaber 2:0, po setovima 6:2 i 7:6. To je njena treća grend slem titula u karijeri, nakon što je dva puta osvajala Rolan Garos.

Švjontek je dobro počela meč, povela je sa 3:0, ali je Džabir uspjela da vrati brejk i smanji na 2:3. Prva teniserka svijeta je posle toga vezala tri gema i povela u meču.

Poljakinja je bila bolja i na početku drugog seta, povela je sa 3:0 i 4:2, ali je Tunišanka uspela da izjednači na 4:4. Ona je u devetom gemu imala i tri brejk lopte, ali nije uspjela da ih iskoristi, pa je Švjontek ponovo povela. Obje su poslije toga osvojile gemove na svoje servise, a Švjontek u 12. gemu nije iskoristila meč loptu, pa je odigran taj-brejk.

Švjontek je povela sa 4:2, Džabir je zatim preokrenula na 5:4, ali je prva teniserka svijeta osvojila tri uzastopna poena i osvojila svoj prvi trofej na Ju Es openu.

Žaber je poražena i u drugom velikom finalu.

Prethodno je na Vimbldonu od nje bila bolja Elena Ribakina.

U finalu u konkurenciji tenisera večeras od 22 sata igraće Španac Karlos Alkaras i Norvežanin Kasper Rud. Osim za prvi grend slem trofej u njihovim karijerama, obojica će igrati i za prvo mjesto na ATP listi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније