Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

М.Л.Б.

20. 03. 2023. 07:54   >>  07:54

NAKON INDIJAN VELSA

Đoković pao na drugo mjesto, Alkaras prvi na ATP listi

Srpski teniser Novak Đoković pao je na drugo mjesto na danas objavljenoj ATP listi, a na vodećoj poziciji zamijenio ga je Španac Karlos Alkaras pobjedom na mastersu u Indijan Velsu.

Đoković nije igrao u Indijan Velsu pošto nije mogao da doputuje u SAD jer nije vakcinisan protiv koronavirusa. On je sada na drugom mjestu svjetske rang-liste ima 7.160 bodova, 260 manje od Alkarasa.

Alkaras je osvojio treći masters u karijeri pošto je u finalu pobijedio Rusa Danila Medvedeva sa 6:3, 6:2. Mevedev je sa šestog skočio na peto mjesto, dok je Kanađanin Feliks Ože-Alijasim napredovao za četiri mjesta, do šestog.

Poljski teniser Hubert Hurkač popeo se za dva mjesta, na deveto, dok je Amerikanac Tejlor Fric za pet pozicija pokvario plasman i sada je 10. igrač svijeta.

 

ATP lista:

1. Karlos Alkaras (Španija) 7.420
2. Novak Đoković (Srbija) 7.160
3. Stefanos Cicipas (Grčka) 5.770
4. Kasper Rud (Norveška) 5.560
5. Danil Medvedev (Rusija) 4.330
6. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) 3.415
7. Andrej Rubljov (Rusija) 3.390
8. Holger Rune (Danska) 3.325
9. Hurbet Hurkač (Poljska) 3.065
10. Tejlor Fric (SAD) 2.975

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније