Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

И.Ш. [ Beta ]

10. 05. 2023. 20:27   >>  20:27

PRVO MJESTO NIJE PRIORITET

Sabalenka razmišlja o titulama više nego o WTA listi

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka rekla je danas da je koncentrisana na osvajanje titula, prije nego na plasman na svjetskoj rang-listi, uprkos tome što se primakla prvoj teniserki svijeta Poljakinji Igi Švjontek.

"Uvijek sam željela da osvajam što više titula tokom karijere. Ako nastavim tako i koncentrisana sam na sebe, uvijek postoji šansa da postanem broj jedan. To nije moj prioritetni cilj, ali nešto što bih željela u budućnosti", rekla je Sabalenka za Jurosport.

Sabalenka je godinu počela osvajanjem titule na Australijan openu, prvog grend slem trofeja u karijeri, a ove sezone ima tri titule.

"Sada imam drugačiji pristup, pošto sam prethodno mislila da moram da osvojim makar jedan grend slem trofej. Sada kada ga imam, mogu da igram sa više slobode, ne moram da razmišljam o tome da sam vrhunski igrač bez grend slema. Samo mislim o mojoj igri i želji da prikažem najbolju igru kada izađem na teren", navela je Sabalenak.

Prošle subote pobijedila je u finalu turnira u Madridu prvu teniserku svijeta Poljakinju Igu Švjontek i one bi mogle da razviju veliko rivalstvo u narednim godinama.

"Prošle sezone sam izgubila tolike mečeve od nje, tjera me da budem bolja i srećna sam što igramo u finalima. Nadam se da ćemo to činiti do kraja sezone, možda i duže. Uradiću sve da dođe do tih mečeva", rekla je druga teniserka svijeta.

"Ona nije jedina protivnica o kojoj razmišljam na treninzima, ali kada izgubite četiri meča uzastopno, onda o toj protivnici razmišljate na treninzima", dodala je ona.

Sabalenka ove nedjelje učestvuje na turniru u Rimu, gde će na početku igrati protiv Amerikanke Sofije Kenin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније