Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В.

04. 06. 2023. 16:42   >>  16:42 1

ROLAN GAROS

Đoković ekspresno do četvrtfinala: Zaustavljen peruanski "maratonac"

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa nakon što je slavio protiv peruanskog tenisera Huana Pabla Variljasa sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).

Već na samom startu nazirali su se problemo, pa je Peruanac u prvom gemu imao prliku za brejk, ali je Đoković preko jakog servisa uspio da sačuva svoj servis.

Međutim već u drugom dolazi do brejka, nakon što nije iskoristio prvu brejk loptu, a mladi Peruanac mu je "poklonio" drugi, tako što je poslao lopticu u aut.

Uslijedio je siloviti servis Đokovića u kojem Variljas nije imao prilike da osvoji i jedan poen, a onda već u narednom novi brejk za Novaka i velikih 4:0.

Simpatični Peruanac je ipak pokazao da nije slučajno došao ovliko daleko na Rolan Garosu, pa je do prvog osvojengo gema stigao brejkom.

Slična siutacija kao na samom početku meča, samo što je ovoga puta iskoristio priliku i upisao prvi gem.

Uslijedio je dio meča u kojem je Variljas briljirao, odbranio svoj servis, i došao do 30:0 i novog brejka. Đoković međutim uspijeva da se vratio i preokrene na 5:2.

Variljas ponovo silan na svom servisu, ali Novak uspijeva da igra staloženo i do kraja seta je sačuvao brejk prednosti.

Drugi set je počeo u idealnom scenariju za srpskog tenisera, koji je na servis Peruanca došao do 0:40, i koristu drugu brejk loptu. Potom je ekpsresno došao do 2:0.

Potom su oba tenisera odbranila svoj servis, da bu Đoković u petom gemu napravio novi brejk.

Jedan od najboljih poteza na meču je viđen upravo u tom gemu, kada je Đoković udario sjajnu dijagonalu, koja je oduševila i samog Variljasa.

Uslijedio je perfektan serivs, gdje je Peruanac ostavljen na nuli, a u sedmom je poveo sa o:30 i mogao do 2:0 u setovima, međutim Variljas je uspio da se vrati.

To mu nije pomoglo, jer je već na idući servis Novaka bilo 2:0 za srpskog tenisera.

Variljas konačno otvara jedan set sa osvojenim gemom, ali nakon 1:1 ponovo brejk Đokovića. 

Trebale su tri brejk lopte, i serija dobrih poteza oba tenisera, ali na kraju Novak "krade" servis protivniku. 

Ponovo je uslijedila serija dobrih servisa trećeg nosioca turnira, a potom i novi brejk, vjerovatno i najlakši na meču. 

Došao je ekspresno do 0:40 i iskoristio drugu brejk loptu.

Variljas je sve što je uspio do kraja meča, da osvoji jedan gem na svoj servis.

Đokovića u četvrtfinalu čeka ruski teniser Karen Hačanov, koji je danas ranije bio bolji od Italijana Lorecna Sonega sa 3:1 u setovima. 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније