Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

S.V. [ wpolo.me ]

27. 12. 2021. 16:24   >>  16:24

PERKOVIĆU NAGRADA ZA MLADOG IGRAČA

Ivović najbolji vaterpolista u 2021.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore je izabrao najbolje u 2021. godini, godini u kojoj je nastavljen niz osvajanja medalja sa velikih takmičenja. Najbolji vaterpolista je Aleksandar Ivović , dok je najbolji mladi igrač Miroslav Perković.

Naši vaterpolisti osvajači su Svjetske lige, igrali su na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je U20 selekcija bila bronzana na Svjetskom prvenstvu.

Ivović je predvodio "ajkule“ do prvog mjesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom je osvojio zlato u Svjetskoj ligi, dok je zauzeo osmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sa svojim klubom Pro Rekom bio je prvak Evrope.

Perković je bio je član "ajkula“ koje su osvojile prvo mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Roterdamu, sa Crnom Gorom je osvojio zlato u Svjetskoj ligi, dok je zauzeo osmo mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kao kapiten sa mladom U20 selekcijom osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pragu.

Najbolja plivačica u 2021. je Anđela Antunović, koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u Tokiju kao najbolja crnogorska plivačica, takođe bila dio naše selekcije na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kazanju, kao i na Svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dabiju.

Najbolji plivač u godini na izmaku je Boško Radulović. Učestvovao je na Olimpijskim igrama u Tokiju kao najbolji crnogorski plivač, bio dio naše selekcije na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Najbolji klub u 2021. godini je PVK Jadran Herceg Novi , osvajač Prvenstva i Kupa Crne Gore u vaterpolu za sezonu 2020/21. Igrao Ligu Šampiona u top 12 ekipa Evrope. U mlađim vaterpolo kategorijama osvojio nacionalna prvenstva u 4 uzrastne kategorije te rezultatima u KUP-ovima ostvario ukupno najbolje rezultate što ga čini najuspiješnijim klubom za mlađe kategorije. Ekipni prvak Države u plivanju za 2021 godinu.

Zbog aktuelnih mjera i epidemiološke situacije vezano za pandemiju COVID-19, Vaterpolo i plivački savez Crne Gore neće organizovati svečanost povodom uručenja, već će se izabranima priznanja uručiti na vaterpolo i plivačkim manifestacijama početkom naredne godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније