Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

[ Maksim Živaljević, TVCG ]

28. 08. 2022. 19:23 >> 20:27
1

GOJKOVIĆ ZA RTCG

Spremni smo za prvenstvo, vidi se napredak u formi

Vladimir Gojković je selektor vaterpolo reprezentacije sedam godina. Nadmašio je prethodnike, Petar Porobić je za kormilom bio pet, a Ranko Perović četiri godine. Nakon izuzetne karijere igrača, Gojković je nakon tri sezone vođenja Jadrana, preuzeo i ulogu selektora Crne Gore.

Zatekao je veći dio saigrača iz reprezentacije sa kojima je odmah osvojio srebrnu medalju na prvenstvu Evrope u Beogradu (2016.godine), a potom je, uvodeći postepeno u najbolji tim i mnogo novih igrača, doveo Crnu Goru do trećeg mjesta na šampionatu kontinenta u Budimpešti (2020.godine). Ovog ljeta dva četvrtfinala, svjetskog prvenstva i svjetske lige, skoro četiri mjeseca treninga, a od sjutra prvenstvo Evrope u Splitu. Prva utakmica sa Gruzijom (10.30h ), u srijedu sa Slovačkom (14.00h), u petak sa Italijom (19.00h).

  • Dugo je bilo ovo ljeto, mnogo treninga, utakmica, takmičenja. Jeste li zadovoljni urađenim i statusom ekipe u ovom trenutku?

-Zadovoljan sam kako smo radili, sigurno smo sproveli najduže ljeto. Veliki broj igrača je četiri mjeseca u pogonu. Vidio se iskorak poslije svjetskog prvenstva. Nijesam baš zadovoljan rezultatom u svjetskoj ligi, imali smo neke utakmice u svojim rukama, mogli smo napraviti bolji rezultat. Sve drugo je bilo dobro i progres se vidi, to je definitivno. Uvijek može biti oscilacija, ali mislim da smo spremni i da na pravi način očekujemo ovo prvenstvo. Brzo počinje, pa ćemo da vidimo gdje smo.

  • U selektiranju tima imali ste zbog povreda dosta ​​problema, posebno na poziciji beka. Nema Dimitrija Obradovića, Aljoše Mačića, posljednji je otpao Uroš Čučković. Kako ste to prevazišli?

-Imali smo najviše kadrovskih problema na poziciji beka. Otpadali su igrači s vremena na vrijeme i zbog zaista čudnih povreda. Čučković je imao problem s ramenom, povrijedio se u Svjetskoj ligi. Dugo ga je mučilo, mislili smo da će proći. Svi ovi igrači su na pripremama još od maja, niko tu nije došao da nije trenirao i da smo ga pozvali iznenada. Vjerujem da su svi spremni za to i da niko nije ovdje nezasluženo, apsolutno vjerujem da će opravdati svoje mjesto.

  • U posljednjoj selekciji ekipe za Split otpao je Stefan Vidović. Da li su problemi sa igračoma na beku uslovili taj potez, ili je to svakako bila vaša vizija?

-Imali smo tu nekih dilema. Stefan je izuzetan profesionalac, pokazao je to kroz sve ove godine. Bio je na posljednjim Olimpijskim igrama. Sad, kad je 15 igrača u timu, kad imamo “back up” varijante, odlučili smo se na ovaj sastav. Dugo smo vagali i sigurno je teško nekog od starijih igrača, naročito jednog od najvećih profesionalaca ostaviti kući, ali .... Trudili smo se da izaberemo najbolji tim.

  • Grupa u kojoj je Italija favorit broj 1, tu je i Gruzija, vidjeli smo na svjetskom prvenstvu, potencijalno mina.

-Mislim da znamo šta bi trebalo da radimo.Trenirali smo da budemo pripremljeni za cijelo prvenstvo, s nadom da ćemo biti aktivni u drugoj sedmici takmičenja. Ali, stavili smo akcenat na utakmicu s Gruzijom, može da nam olakša put. Idemo od meča do meča, Gruzija je najvažnija u ovom trenutku.

  • Čime bi ste, sem pobjede, bili zadovoljni da vidite u utakmici s Gruzijom?

-Da težimo igri koju smo tražili tokom ljeta, posebno poslije svjetskog prvenstva, agresivnoj igri prije svega. To je cilj već od prvog minuta meča s Gruzijom, da nas na pravi način uvede u turnir.

  • Italija je skoro bez promjene u odnosu na svjetsko prvenstvo......

-Oni su osvojili svjetsku ligu bez 3-4 igrača. Ovdje nema samo Ećenikea, još se nije vratio poslije operacije leđa. Imaju sistem koji traje. Svjedoci smo od 2010.godine velikom broju igrača koji prolaze kroz taj sistem. Alesandro Kampanja je izuzetan trener koji stalno s novom ekipom pravi rezultat, kao što je ove godine napravio najveće iznenađenje svjetskog prvenstva. Vjerujem da možemo da igramo s njima, moramo da budemo blizu maksimuma da bi igrali sa svim tim ekipama.

  • Mađarska je pretrpjela velike promjene.

-Mađarska i Srbije .... Jakšić i Lazić se nijesu oporavili, sem Španije i donekle Italije, u svim reprezentacijama velike promjene.

  • Da li imate nekog favorita u ovom trenutku, da li ima smisla priča o tome, u ovom trenutku?

-Možda Španija, kao svjetski prvak, ima skoro istu ekipu, sem Maljaraka. Ali mislim da je ovo prvenstvo uoči kojeg niko ne može prognozirat ko će ući u borbu za medalju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније