Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

М.Ж.

31. 01. 2023. 13:10   >>  13:47 16

NEOBIČAN VATERPOLO TRANSFER

Braća Vraneš iz Budućnosti u Jadran: Roditelji ispisnicu platili 14.000 eura

Neobična vijest je obilježila početak godine u crnogorskom vaterpolu. U Jadran su došli igrači, ili je bolje reći djeca, iz Budućnosti. Roditelji su platili obeštećenje matičnom klubu, 14 hiljada eura.

Godinama vapimo za većom vaterpolo bazom u Crnoj Gori i konačno imamo buduće mlade reprezentativce iz Glavnog grada, a i Jadran, perjanica našeg sporta, pojačao je svoju pionirsku ekipu braćom, blizancima, Strahinjom (183cm) i Stefanom (194cm) Vraneš.

Dječaci rođeni 24. februara 2009. godine privukli su pažnju darom za vaterpolom. Pripadali su selekciji Budućnosti koja je osvojila prvo mjesto u prvenstvu Crne Gore za igrače do 13 godina, a bila je najbolja i u takmičenju Olimpijskih nada, gdje su u konkurenciji i hrvatske ekipe.

Strahinja je bio proglašavan za najboljeg golmana, Stefan je bio najbolji strijelac. Krajem godine stigao im je poziv za pripreme U15 reprezentacije, a i preselili su se u Herceg Novi.

Pitali smo njihovog oca Miroslava zašto su se odlučili na odlazak iz Budućnosti?

„Nijesam propustio nijednu utakmicu moje djece i bilo je očigledno da pokazuju veći potencijal od ostalih vršnjaka, a kako Budućnost nije išla ka formiranju seniorskog tima i ozbiljnijem radu sa starijim selekcijama, uz konsultacije s prijateljima, odlučili smo se za odlazak. Bez treninga sa starijim počeli bi da stagniraju“, u jednom dahu odgovara Miroslav, i dodaje: „Već dvije godine su nam u Budućnosti najavljivali formiranje prve ekipe, ali to i dalje nije izvjesno. Odlučili smo se na odlazak sada, jer bi ispisnica bila skuplja na kraju takmičarske sezone“.

Porodica Vraneš je Budućnosti platila 14 hiljada eura kako bi djeca dobila mogućnost da promijene sredinu. Podgorički klub je zatražio maksimalnu naknadu koju omogućava Pravilnik o registraciji i pravu nastupa vaterpolista u VPSCG.

„Ostali smo zatečeni odlukom Budućnosti da traže toliki iznos za djecu od 13 godina. Obavijestili su nas o tome 28. decembra i da nijesmo uplatili traženi novac u roku od dva dana, već od 1.januara morali bi da platimo 20 hiljada jer u 2023. djeca pune 14 godina. Zahtjev za ispisnicu smo im proslijedili 8. decembra. Takav potez je u najmanju ruku bio nekorektan prema nama jer smo plaćali članarinu, pored toga i opremu, trenerke, majice, kao i kotizacije za turnire“, ljuti su očigledno u porodici Vraneš, a otac Miroslav ističe da mu je želja bila da njegova djeca nastave karijeru u Jadranu. Zato se i obratio hercegnovskom klubu gdje je naišao, kako kaže, na odgovor da su sva djeca dobro došla da treniraju, naročito ako su talentovana kao Stefan i Strahinja. Jadran im je obezbijedio besplatan smještaj i ishranu.

Braća Vraneš su na početku vaterpolo karijere. Nadajmo se duge i veoma uspješne.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније