Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

И.Ш. [ Beta ]

12. 03. 2023. 21:37   >>  21:37

SVJETSKI KUP

Vaterpolisti Srbije poslije peteraca pobijedili Španiju

Vaterpolisti Srbije pobijedili su večeras u Podgorici poslije boljeg izvođenja peteraca selekciju Španije sa 14:13 (0:3, 5:2, 2:2, 2:2, 5:4), u meču četvrtog kola Grupe B Svjetskog kupa.

Španija je bolje počela meč i u drugoj četvrtini stigla do pet golova prednosti (5:0), ali je Srbija uspjela da stigne do izjednačenja (9:9) i posle peteraca do pobjede.

Najefikasniji kod Srbije bio je Dušan Mandić sa tri gola u regularnom delu meča, dok se kod Španije izdvojio Bernat Sanahuja sa četiri pogotka.

Srbija je na drugom mjestu u grupi sa osam poena, a Španija je na prvoj poziciji sa 10 bodova. 

U narednom kolu, Srbija će igrati protiv Gruzije, dok će se Španija sastati sa Australijom.

Prve tri ekipe iz Grupe A u Zagrebu i Grupe B u Podgorici, kao i dvije ekipe iz druge divizije, plasiraće se na završni turnir, koji će se održati u Los Anđelesu krajem juna.

Utakmice druge divizije biće odigrane prve nedjelje maja u Berlinu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније