Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ MINA ]

01. 10. 2022. 22:19 >> 23:53
7

PREMIJER

Abazović: Đukanović da da mandat za sastav nove vlade

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ukoliko želi da se služi Ustavom, treba da da mandat za sastav nove vlade, rekao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Abazović je, u intervjuu Televiziji Prva ocijenio da je logično što inicijativa o skraćenju mandata Skupštini nije dobila podršku.

"To njega (Đukanovića) nervira. On ne vodi procese u Crnoj Gori i to je dobro. Mi smo imali 41 glas oko rebalansa i time smo, na neki način, konstituisali većinu”, rekao je Abazović, prenosi portal Vijesti.

On je naveo da i dalje imaju aktivnu poziciju u pogledu predloga novog mandatara za sastav 44. vlade.

“Ako Đukanović želi da se služi Ustavom, on treba da da mandat. On se od dvije mogućnosti – da predloži mandatara ili skraćenje, odlučio za drugu. Pošto mu to nije prošlo ostala mu je jedna solucija. To što traži da se raspusti Skupština je protivustavna aktivnost“, smatra Abazović.

On je rekao da bi Đukanović davno raspustio Skupštinu, da je mogao.

"Mi treba da delegitimišemo njegovu poziciju, ako on uporno bude odbijao da da mandat jer nas uvodi u pravni vakum”, rekao je Abazović. 

On je apelovao da se izaberu četiri sudije Ustavnog suda, kako bi se taj proces odblokirao.

Kako je naveo, Đukanović je predsjednik države još šest mjeseci, a aktuelni sastav Skupštine ima još dvije godine.

Prema riječima Abazovića, Đukanović iz te pozicije ne može delegitimisati parlament.

"Mi ćemo odgovoriti ako pokuša. Dok god nas je 41, situacija je u redu. Dok god imamo Vladu, pa i u tehničkom mandatu. Đukanović je u ofanzivi i zbog toga ta retorika. Uskoro će predsjednički izbori“, kazao je Abazović. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се