Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ M.V. ]

03. 10. 2022. 06:30   >>  17:30 3

ISTRAGA

Nađene ukradene cigarete, uhapšen službenik Uprave carina

Pronađene su ukradene cigarete, objavio je sinoć premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović. On je to kazao nakon saopštenja Specijalnog tužilaštva da se sumnja kako su pojedini službenici Uprave prihoda i carina odvezli kamion pun cigareta koje su bile namijenjene za uništavanje u Nikšiću. Ukradene cigarete nađene su u mjestu Velje brdo, nadomak Podgorice, a njihova vrijednost procjenjuje se na oko milion eura.

"Nema šale sa državom. Uzvraćamo udarac. Pozdravljamo brzu reakciju nadležnih u nastavku suzbijanja krijumčarenja nelegalnih cigareta. Obećali smo i uradili: borba protiv kriminala bez pardona", rekao je Abazović.

Kako saznaje Portal RTCG, uhapšen je i službenik Uprave prihoda i carina zbog sumnje da je umiješan u krađu ovih cigareta.

Ukradene cigarete su marke Lemer, baš kao i one koje su Abazović i direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević pokazali novinarima početkom septembra tokom zapljene u Luci Bar.

Polovinom ove godine objavljeno je da je Uprava prihoda i carina organizovala u nikšićkoj privatnoj fabrici "Javorak“ paljenje veće količine zaplijenjenih cigareta pred komisijom koju je imenovao Milošević.

Šleper je ušao u krug fabrike a onda je obavljeno spaljivanje cigareta koje je svojevremeno uvezla jedna špediterska firma iz Bara.

Sve je izvedeno bez znanja Uprave policije, koja je u prethodnom periodu prisustvovala uništavanju cigareta.

Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je da je, u saradnji sa više nadležnih organa, zbog sumnje da je formirana organizovana kriminalna grupa koja se bavi zloupotrebom službenog položaja i krijumčarenje cigareta, odlučilo da prati njihove aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се