Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

[ Beta/M.L.B. ]

28. 01. 2023. 08:42   >>  29. 01. 2023. 07:40 7

DAMJANOVIĆ PORUČIO

"Vladu rekonstruisati, ne očekujem vanredne izbore”

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kaže da je pristalica ideje da se aktuelna Vlada rekonstruiše od stranaka pobjednica na izborima 2020. U intervjuu za agenciju Beta kazao je i da na horizontu ne vidi vanredne parlamentarne izbore.

Komentrarišući često pominjanje u javnosti mogućnosti izbora nove vlade, Damjanović je rekao da sadašnjoj vladi mandat ističe, prema redovnim izborima, u septembru 2024. godine i da sadašnja Vlada bez obzira na gubitak povjerenja u parlamentu, radi u punom kapacitetu, da sve ustavne obaveze redovno izvršava.

Saopštio je i da je uprkos tim okolnostima bez problema usvojen državni budžet i kupljene su akcije Luke Bar.

Damjanović je kazao i da Vlada radi u uslovima sukoba predsjednika države i parlamentarne većine u maksimalnim kapacitetima.

"Nisam protivnik, već pristalica ideje da se Vlada rekonstruiše od stranaka parlamentarne većine koja je pobijedila DPS u avgustu 2020”, kazao je Damjanović.

On je podsjetio i da postoje pregovori aktuelne većine, koji su počeli, potom su zaustavljeni, a sada se kako dodaje. javljaju nove incijative.

“Odrediće dosta toga i kontekst predsjedničkih izbora koji su 19. marta. Svakako ako bude elementarne volje, a ja se nadam da hoće, vjerovatno će doći do jačanja ove vlade ili rekonstrukcije i ja ne vidim na horizontu vanredne parlamentarne izbore. Pogotovo ih ne vidim nakon predsjedničkih izbora i očekujem da će Demokratska partija socijalista da izgubi i to uporište i da će se nastaviti put promjena koje su došle nakon 30 godina apsolutne vlasti DPS-a", rekao je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се