Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

А.М.

02. 02. 2023. 13:45   >>  21:05 3

POKRET EVROPA SAD

"Otvoreni za dogovor, očekujemo podršku Demokrata"

Uvažavajući napore kolega Demokratske Crne Gore da doprinesu jačanju bloka progresivnih snaga, smatramo da kucaju na otvorena vrata, kad je u pitanju Pokret Evropa sad, saopšteno je iz ovog Pokreta.

Jutros je potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da  bi kandidat partija centra izvjesno donio pobjedu i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima. Istakao je da će Demokrate vjerovatno izaći sa svojim kandidatom ukoliko Evropa sad ne prihvati njihovu ponudu po pitanju koalicije i predloga za predsjedničku i premijersku funkciju.

"Sve one organizacije i pojedinci koji imaju za cilj unapređenje životnog standarda, te borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, imaće pouzdanog saveznika u našem Pokretu. Svjesni teoretskog rizika svega onoga što su kolege iz Demokratske Crne Gore u medijima ukazivale, očekujemo podršku našem predsjedničkom kandidatu, koji je antipod politici etničkih tenzija, korupcije i diskriminacije", navodi se u saopštenju.

Navode da, ne mogu razmatrati javne ponude za koje ne postoje elementarni uslovi.

"Pozicije u izvršnoj vlasti kao što i predviđa politička praksa mogu biti predmet razgovora nakon što se raspišu i održe parlamentarni izbori", navodi se u saopštenju.

Kkao kažu, "za sada, ne možemo znati kada će građani biti konsultovani, ako imamo u vidu činjenicu da mnogi subjekti bježe od njihovog raspoloženja, prolongirajući parlamentarne izbore na svaki mogući način".

"Pokret Evropa sad! zato smatra da su nakon izglasavanja sudija Ustavnog suda, vanredni parlamentarni izbori jedino rješenje za izlazak iz duboke političke krize.Takođe, saradnja na predsjedničkim izborima, mogla bi biti i uvertira za objedinjavanje na vanrednim izborima za novi sastav Skupštine", saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се